Antena Meniu Search
x

Video Podul Îndrăgostiţilor din Timişoara riscă să se prăbuşească. Când vor începe autorităţile reabilitarea

Podul Îndrăgostiţilor din Timişoara, unde sunt prinse sute lacăte ca declaraţii de iubire, este în pericol să se prăbuşească. Vechi de mai bine de 70 de ani, podul pietonal peste Bega nu a fost niciodată reabilitat, iar acum a ajuns într-o stare de degradare atât de avansată încât ar fi nevoie de o nouă construcţie, spun autorităţile.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.02.2023, 14:07

Vezi și

O construcţie nouă ar costa peste 2 milioane de euro, spun autorităţile, iar ridicarea unui nou pod pietonal peste Bega este absolu necesară, pentru că această construcţie s-a degradat atât de tare încât nu mai poate fi reparată. Structura de rezistenţă este grav afectată iar pilonii de susţinere sunt acum cu armătura la vedere pentru că betonul s-a măcinat total. 

Autorităţile iau în calcul inclusiv oprirea traficului pietonal pe pod, dar nu pot spune cu exactitate când se vor apuca de reabilitarea acestui pod. Zona este situată lângă Parcul Copiilor şi este una extrem de tranzitată - o zonă în care îndrăgostiţii vin să îşi pecetluiască iubirea. Podul este cunoscut ca "Podul Îndrăgostiţilor", iar aici sunt sute de lacătre puse de cei care se iubesc. 

Situaţia podurilor din Timişoara este critică

Dincolo de iubire, situaţia podurilor pietonale şi rutiere din Timişoara este critică. Toate construcţiile de acest gen au ieşit din garanţie. Când vor începe lucrările - nimeni nu ştie, nici în cazul acestei pasarele pietonale, dar nici în cazul celorlalte poduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Podul Îndrăgostiţilor din Timişoara riscă să se prăbuşească. Când vor începe autorităţile reabilitarea