Antena Meniu Search
x

Falsul preot filmat la păcănele, căutat în toată Moldova. Ce spune Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Îmbrăcat în haine negre preoţeşti, cu o halbă de bere în mână, jucând la păcănele. Aşa a fost filmat într-un local din Botoşani un pretins preot.

Vezi și

Îmbrăcat în haine negre preoţeşti, cu o halbă de bere în mână, jucând la păcănele. Aşa a fost filmat într-un local din Botoşani un pretins preot.

Bătrânul cu plete albe şi veşminte negre preoţeşti pare că nu aude dojana bărbatului care-l filmează. E interesat mai degrabă să desluşească tainele jocului din faţa sa. Şi să se răcorească cu o bere. 

Filmarea a venit virală în mediul online, unde credincioşii au comentat revoltaţi pasiunea bărbatului îmbăcat în veşminte preoţeşti. Mai-marii bisericii au făcut verificări în toate mănăstirile din Moldova. 

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei:

Este cel mai probabil cineva care şi-a asumat o identitate de genul acesta, îmbrăcat într-o haină care seamănă cu haina călugărească sau preoţească, dar nu are legătură cu vreuna din mănăstirile sau Parohiile de la noi din Eparhia Iaşilor. 

Şi Patriarhia susţine că, cel mai probabil, nu este vorba despre un călugăr autentic, ci despre un impostor.

Cazul nu este izolat. Anul trecut, poliţiştii au prins mai mulţi preoţi falşi care vindeau credinţa la colţ de stradă. Fie promiteau vindecări miraculoase celor bolnavi, fie sfinţirea unor obiecte personale. 

Un aşa-zisul preot a primit chiar 20 de mii de euro de la un singur credincios căruia i-a promis că va construi un schit pe muntele Athos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Falsul preot filmat la păcănele, căutat în toată Moldova. Ce spune Mitropolia Moldovei şi Bucovinei