Antena Meniu Search
x

Video Falşi artişti au înşelat statul cu 440.000 de lei în timpul pandemiei. Au întocmit acte ca să beneficieze de ajutorul dat de Guvern

Percheziţii de amploare în Dâmboviţa, la mai mulţi aşa-zişi artişti care au păcălit statul în pandemie. Poliţiştii caută oameni care pretindeau, prin acte false, că activează în lumea artistică pentru a încasa ajutoarele oferite de Guvern. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.02.2023, 16:22

Vezi și

Potrivit anchetatorilor activitatea infracţională s-a desfăşurat între noiembrie 2020 şi martie 2021. În această perioadă beneficiarii reţelei ar fi apelat la două societăţi comerciale, care se ocupau de întocmirea unor acte, care atestau în fals faptul că beneficiarii sunt artişti şi că activitatea lor a fost peturbată de condiţiile pandemiei.

Au pretins că au fost afectaţi de pandemie

În baza acestor acte, beneficiarii obţineau acele compensaţii de la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială. Anchetatorii au calculat în acest context un prejudiciu de 440.000 de lei. Astăzi au făcut nu mai puţin de 9 percheziţii domiciliare la adrese din Dâmboviţa şi Argeş şi au emis mandate de aducere în număr de 85.

Infracţiunile legate de  acest caz sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, uz de fals şi înşelăciune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Falşi artişti au înşelat statul cu 440.000 de lei în timpul pandemiei. Au întocmit acte ca să beneficieze de ajutorul dat de Guvern