Antena Meniu Search
x

Video Familie de lebede, atacată cu pietre la Târgu Jiu. Vinovații riscă chiar 7 ani de închisoare

Cruzime fără margini. O familie de lebede, simbol al oraşului Târgu Jiu, a fost atacată cu pietre de câţiva tineri. Femela este rănită la cap şi este în stare gravă. Un pescar, martor la scenele violente, a salvat-o şi a dus-o la veterinar. Poliţiştii încearcă acum să pună mâna pe vinovaţi. 

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 21:14

Vezi și

Lebăda Reta, simbol al oraşului Târgu Jiu, abia îşi poate ţine gâtul drept. Pasărea a fost lovită puternic la cap şi a ajuns la veterinar în stare gravă. 

Claudiu Fiu, vicepresedintele asociatiei de pescari Gorj: "Starea lebedei este foarte bună faţă de ieri. Începe să se recupereze, tratamentul funcţionează, este îngrijită cu profesionalism."

Lebăda era ieri pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, din vecinătatea Parcului Central, împreună cu partenerul ei, aproape de locul în care cuibăreşte. Un pescar a văzut cum tinerii au început să le atace cu pietre din senin. Bărbatul a salvat-o şi a dus-o la medic. Poliţiştii îi caută acum pe tinerii teribilişti să-i tragă la răspundere. De anul trecut, pedepsele pentru cei care maltratează animalele au ajuns până la 7 ani de închisoare.

Patricia Paraschiv, medic veterinar: "Din păcate astfel de cazuri sunt destul de des întâlnite. Din informaţiile pe care le am, să ştiţi că s-a mers pe amenzi, s-au dat amenzi." 

Pe acelaşi subiect

Lebedele, o atracție a orașului

Păsările au ajuns în urmă cu 12 ani pe lacul din Târgu Jiu. Au devenit, în scurt timp, o atracţie pentru locuitori. 

Claudiu Fiu, vicepresedintele asociatiei de pescari Gorj: "Cetăţenii le-au dat şi nume. Pe mascul îl cheamă Tică - de la Costică, de la Constantin Brâncuşi, iar pe femelă o cheamă Reta, de la Areta Tătărescu."

Perechea de lebede nu este la primul necaz. Femela s-a lovit acum câţiva ani de liniile înalte de la troleu, dar şi-a revenit. Anul trecut, i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare, iar în 2021 lebedele au pierdut 4 din cei 5 pui după ce au fost luaţi de o viitură puternică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Familie de lebede, atacată cu pietre la Târgu Jiu. Vinovații riscă chiar 7 ani de închisoare