Antena Meniu Search
x

Galerie foto O lebădă, salvată de la moarte, i-a însoțit pe pompierii constănțeni la stingerea unui incendiu: "Am avut un coleg înaripat"

Pompierii din Constanța au devenit salvatorii unei lebede. Pasărea era pe cale să moară de frig, era dezorientată și agitată, aflată pe acoperișul unei clădiri de unde nu mai putea să zboare. A fost ajutată la timp de către echipajul ISU, apoi i-a însoțit pe pompieri la stingerea unui incendiu. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.02.2023 , 15:15

Pompierii constănțeni au devenit salvatorii unei lebede, care era pe cale să moară de frig. Pasărea s-a urcat pe acoperișul unei clădiri, de unde nu a mai putut să zboare din cauza frigului. Era dezorientată și agitată. Pompierii au urcat pe acoperiș și au reușit să o prindă cu ajutorul unei pături. Pentru că cei de la ISU au fost solicitați să intervină la o altă misiune, au fost nevoiți să ia lebăda cu ei. 

Pompierii au avut un coleg înaripat

Pasărea a stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei, în timpul intervenției. Pompierii au avut un coleg înaripat cât timp au stins incendiul de la o anexă dintr-o gospodărie din Constanța. Și de acolo, au mai salvat 20 de găini.

Articolul continuă după reclamă

"112! Ce urgență aveți?”

Pe acelaşi subiect

„- Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”.

„- Am înțeles! Am trimis un echipaj.”

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături. Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe.

„- N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”

„- Nu ne-a făcut nicio problemă. A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.”

Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină.

„- După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pe semne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile!”

Dacă tot au avut coleg înaripat, din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini!

Servantul patru si-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Până atunci, a fost „la datorie", au transmis reprezentanții ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » O lebădă, salvată de la moarte, i-a însoțit pe pompierii constănțeni la stingerea unui incendiu: "Am avut un coleg înaripat"