Antena Meniu Search
x

Pacienta care a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, a murit

Femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la spitalul Floreasca din Bucureşti, a murit. Pacienta de 66 de ani, diagnosticată cu o boală incurabilă, se afla în comă indusă la secţia de Mari Arşi a Spitalului Floreasca.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.12.2019, 21:23

A murit femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la Floreasca
Femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la Floreasca, a murit - Observator.tv

Femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la spitalul Floreasca din Bucureşti, a murit. Pacienta de 66 de ani, diagnosticată cu o boală incurabilă, se afla în comă indusă la secţia de Mari Arşi a Spitalului Floreasca.

Reamintim că o pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în timp ce medicii efectuau o intervenţie chirurgicală. Pacienta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se afla în stare gravă.

Pacienta care a luat foc pe masa de operaţie a murit

Femeia care a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a murit, informează surse medicale.

Pe acelaşi subiect

O echipă de investigaţie de la ministerul Sănătăţii a ridicat acte şi documente despre eveniment. De asemenea, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, a confirmat faptul că este vorba despre un accident combustional, în cadrul căruia s-a produs un incendiu intrachirurgical, la nivelul câmpurilor cu care a fost izolat pacientul.

Chirurgul Mircea Beuran a declarat că a venit de acasă să ajute echipa care efectua intervenţia chirurgicală şi a ajuns după momentul în care a izbucnit incendiul. El precizează că incendiul ar fi pornit în momentul în care echipa medicală a folosit electrocauterul, medicii simţind în acel moment miros de cabluri arse.

Inspectorii Corpului de Control au descoperit că accidentul combustional a fost rezultatul combinaţiei dintre un biocid folosit la aseptizarea tegumentului pacientului cu concentraţie înaltă de alcool şi folosirea unui electrobisturiu.

Electrobisturiul are interdicţie de a fi folosit în combinaţie cu biocidul respectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Pacienta care a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, a murit