Antena Meniu Search
x

O pacientă a luat foc, pe masa de operaţie, la spitalul Floreasca

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în timp ce medicii efectuau o intervenţie chirurgicală. Pacienta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află în stare gravă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 28.12.2019, 22:20

O pacientă a luat foc în operaţie
Pacientă în flăcări, la spitalul Floreasca - Foto Profi Media - Imagine cu caracter ilustrativ

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în timp ce medicii efectuau o intervenţie chirurgicală. Pacienta a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi se află în stare gravă.

O echipă de investigaţie de la ministerul Sănătăţii a ridicat acte şi documente despre eveniment. De asemenea, Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei a declanșat verificări.

Pacientă în stare gravă, după ce a luat foc pe masa de operaţie

O pacientă a luat foc pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, în timp ce suferea o intervenţie chirurgicală. La un moment dat, masa pe care se afla femeia a luat foc, probabil din cauza aprinderii substanţelor dezinfectante. O anchetă urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat în operaţie.

"Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega. S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.", se arată în declaraţia dată de o astistentă.

"Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.", precizează o a doua asistentă.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, a confirmat faptul că este vorba despre un accident combustional, în cadrul căruia s-a produs un incendiu intrachirurgical, la nivelul câmpurilor cu care a fost izolat pacientul. S-au produs arsuri pe torace, partea dorsală a toracelui şi regiunea cervicală a pacientului. S-a efectuat imediat transportul către secţia ATI, apoi la chirurgie plastică.

Operaţia a fost efectuată de o echipa chirurgicală complexa şi încheiată de profesorul Beuran.

Medicul Beuran: "A ieşit fum în momentul în care a fost folosit electrocauterul"

Noi informaţii în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operaţie, la spitalul Floreasca din Bucureşti au fost oferite de chirurgul Mircea Beuran.

Medicul spune că a venit de acasă să ajute echipa care efectua intervenţia chirurgicală şi a ajuns după momentul în care a izbucnit incendiul.

Prof. dr. Mircea Beuran precizează că incendiul ar fi pornit în momentul în care echipa medicală a folosit electrocauterul, medicii simţind în acel moment miros de cabluri arse. Citeşte declaraţia doctorului Beuran despre ce s-a întâmplat în sala de operaţii.

Cazul risca să fie muşamalizat, spune ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătății a anunţat că este regretabil ce s-a întâmplat la spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație.

Victor Costache a precizat că a dispus trimiterea imediată a unei echipe de control,  de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz. Citeşte şi declaraţia ministrului Costache, despre cazul pacientei care a luat foc pe masa de operaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O pacientă a luat foc, pe masa de operaţie, la spitalul Floreasca