Antena Meniu Search
x

Foto Fenomen inedit pe litoral: Marea Neagră a devenit roșie în stațiunea Olimp. Ce explicații au specialiștii

Fenomen inedit pe litoral. Marea Neagră a devenit roșie în stațiunea Olimp. Imaginile au fost surprinse de Florentina Marin când își ducea copiii la grădiniță și postate pe contul său de Facebook, alături de mesajul „Marea Neagră, azi”. 

de Monica Palade

la 26.04.2023, 17:20

Specialiștii cred că de vină ar fi depozite argiloase, dar și o activitate de înflorire a algelor, deși aceasta este tot mai puțin probabilă din cauza temperaturii scăzute a apei.

Marea s-a colorat în roșu

„Culoarea roșiatică a valurilor la Olimp a apei mării se datorează probabil unor particule în suspensie din ridicarea unor sedimente marine. E un fenomen natural, lut, argilă, oxid de fier, siliciu, nimic periculos nici pentru noi, nici pentru vietățile marine.

Fenomenele acestea s-au mai întâlnit în sudul Crimeei, Sevastopol și nu numai. Temperatura mării este în continuare scăzută 10-12 grade și nu ne putem gândi la o explozie de alge de culoare roșiatică, este nevoie de o temperatură mai mare. Oamenii de specialitate vor veni în zilele următoare cu mai multe detalii”, a declarat biologul Adrian Bâlbă reporterului Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fenomen inedit pe litoral: Marea Neagră a devenit roșie în stațiunea Olimp. Ce explicații au specialiștii