Antena Meniu Search
x

Ferma Dacilor distrusă de incendiu. Imaginile surprinse cu o dronă arată amploarea dezastrului din Tohani

Ferma Dacilor distrusă de un incendiu în Tohani, Prahova. Un copil şi patru adulţi au fost găsiţi morţi iar echipele de intervenţie caută alte 3 persoane care sunt date dispărute, 1 adult şi 2 copii. Imaginile surprinse cu o dronă arată amploarea dezastrului. Pensiunea, construită din lemn, este formată din parter şi mansardă şi nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. O echipă a Institutului Naţional de Criminalistică a fost trimisă la faţa locului pentru a investiga de ce a luat foc pensiunea.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 13:07

Vezi și

O a patra victimă carbonizată a fost găsită de pompieri în urma incendiului de proporţii care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, comuna Gura Vadului. Potrivit ISU Prahova, este vorba despre un adult. Bilanţul morţilor a urcat la 5 victime: un copil şi patru adulţi.

În pensiune erau cazate 26 persoane: 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore, 5 victime au fost extrase decedate, 3 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

Incendiu la Ferma Dacilor. Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu 

Ferma Dacilor nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o "verificare pe fond", fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

Pe acelaşi subiect

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant, aflat în satul prahovean Tohani.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 6:29. "Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp", a anunţat anterior Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost mobilizate la faţa locului zece autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi trei ambulanţe SAJ. Pentru identificarea persoanelor dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Ferma Dacilor distrusă de incendiu. Imaginile surprinse cu o dronă arată amploarea dezastrului din Tohani