Antena Meniu Search
x

Foto Incendiu devastator la Ferma Dacilor. Pensiunea nu are autorizație de securitate la incendiu. Ce declara patronul anul trecut

Un puternic incendiu a izbucnit marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, din judeţul Prahova. Cinci persoane au murit și 3 sunt date dispărute. Potrivit informaţiilor Observator obiectivul în cauză nu are autorizație de securitate la incendiu.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 14:28

În pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 26 de persoane. Din cele 26 de persoane cazate în pensiune, 12 s-au autoevacuat, două au fost transportate la spital cu arsuri minore. Alte cinci victime au fost extrase decedate, între care un copil.

Potrivit ISU Prahova, 3 persoane încă sunt căutate în clădirea incendiată. ISU Prahova anunţă că pensiunea nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit IGSU, incendiul din Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant. Este vorba despre Ferma Dacilor, care arde în întregime.

Ce declara patronul Fermei Dacilor

Pe acelaşi subiect

Omul de afaceri Cornel Dinicu, care a pus bazele Fermei Dacilor, declara, într-un interviu acordat anul trecut site-ului Observatorul Prahovean şi republicat acum 2 săptămâni, că zona în care a construit Ferma Dacilor era „o râpă”, aşa cum i-a spus unii dintre apropiaţi. Afacerea a început prin amenajarea unui grajd, care a fost transformat în restaurant şi unitate de cazare. 

„Avem câteva atuuri faţă de staţiunile de pe Valea Prahovei: suntem aproape de Bucureşti, nu mai stăm în trafic şi aglomeraţie, e aer curat, e natură multă. (...) Zona e în plină dezvoltare, solul este fantastic pentru viţa de vie, toate cramele din jur au investit foarte mult în domeniul viticol. (...) Potenţialul e fantastic. Zona se dezvoltă, eu cred foarte tare în proiectul ăsta şi avem de muncă două vieţi aici şi pentru următoarele generaţii”, spunea omul de afaceri care a copilărit pe dealurile din Tohani.

"Dă şi statul un pic de curent"

El a criticat, în acel interviu, autorităţile, explicând că totul „se mişcă” greu în România şi arătând că a avut nevoie de patru ani pentru a obţine planul urbanistic zonal pentru pensiunea de la Tohani. „Că nu ne ajută nimeni, nu e nicio problemă, mi-aş dori să nu ne mai încurce”, a spus Dinicu.

El povestea că pensiunea este conectată la reţea de alimentare cu energie electrică, dar că puterea acesteia nu este suficientă, astfel încât a dus la pensiune generatoare. 

„Avem generatoare. Avem... Ne mai dă şi statul un pic de curent. Am făcut cerere de vreo 10 ani, tot aştept să ne mărească puterea, să ne tragă o linie de medie”, spunea omul de afaceri.

Dinicu vorbea despre planuri de viitor, precum un centru SPA cu clinică de recuperare pentru sportivi şi bătrâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Incendiu devastator la Ferma Dacilor. Pensiunea nu are autorizație de securitate la incendiu. Ce declara patronul anul trecut