Festival cu carne de vânat în București. Iepuri gătiţi la jar, cârnaţi la grătar și ciuperci preparate după reţete vânătoreşti
Timp de patru zile, bucureştenii au fost invitaţi să testeze gustul fripturii perfecte, la un festival unde bucătarii s-au întrecut în prepararea vânatului. Iepuri gătiţi la jar, cârnaţi din vânat la grătar, ciuperci preparate după reţete vânătoreşti, toate au fost pregătite şi gătite sub ochii vizitatorilor.
Timp de patru zile, bucureştenii au fost invitaţi să testeze gustul fripturii perfecte, la un festival unde bucătarii s-au întrecut în prepararea vânatului. Iepuri gătiţi la jar, cârnaţi din vânat la grătar, ciuperci preparate după reţete vânătoreşti, toate au fost pregătite şi gătite sub ochii vizitatorilor.
Mistreț, căprioară, iepure, struț, cerb, pește zărgan, somon sălbatic şi multe alte preparate. Iubitorii de vânat sau cei curioşi să încerce ceva nou au avut de unde să aleagă. Şi totuşi, mulţi au ales varientele clasice.
Alţii însă au fost ceva mai îndrăzneţi. Ba au vrut să plece acasă cu tot cu reţete.
Carnea de vânat nu este doar gustoasă ci şi foarte sănătoasă. Nutriţioniştii o numesc chiar carnea perfectă. Are puţine grăsimi, multe proteine şi un conţinut scăzut de colesterol. Iar cel mai bine merge alături de un pahar de vin roşu, de preferat un Cabernet sau un Merlot. Festivalul din Capitală a durat patru zile şi s-a încheiat ieri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰