Antena Meniu Search
x

Cubanezii se întrec în fumuri. La Havana a început Festivalul trabucurilor

Când spui Cuba, spui trabucuri. Cubanezii au transformat tutunul în artă, iar ţigările de foi şi-au câştigat faima în toată lumea, pentru rafinamentul şi aroma lor.

Vezi și

Când spui Cuba, spui trabucuri. Cubanezii au transformat tutunul în artă, iar ţigările de foi şi-au câştigat faima în toată lumea, pentru rafinamentul şi aroma lor.

E o industrie de sute de milioane de dolari, care înfloreşte de la an la an.

Cel mai mare festival dedicat iubitorilor de trabucuri a început în Havana.

Se spune că un trabuc veritabil trebuie rulat pe coapsa unei fecioare cubaneze. Regula nu se mai aplică neapărat şi astăzi.

În inima Havanei, festivalul de trabucuri şi-a deschis porţile cu tăieri de panglică, aplauze şi voie bună. Cei mai importanţi producători locali de ţigări de foi s-au întrecut în fumuri. 

Vizitatorii au ocazia să descopere cum sunt fabricate cele mai faimoase ţigări din lume, dar şi cu ce fel de băuturi pot fi combinate. E primul an cu producţie la capacitate maximă, în Cuba, după două sezoane de ploi abundente, aşa că producătorii sunt fericiţi.

De sute de ani, Cuba este celebră pentru trabucurile sale. Dacă, în trecut, consumul de tutun era interzis prin lege şi chiar pedepsit cu moartea, astăzi reprezintă motorul unei industrii de sute de milioane de dolari.

Numai în 2015, cubanezii au vândut ţigări de foi în valoare de aproape o jumătate de miliard. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cubanezii se întrec în fumuri. La Havana a început Festivalul trabucurilor