Antena Meniu Search
x

Video Festivalul dovlecilor a ajuns la şaptea ediţie. Pizza cu dovleac a cucerit turiştii

Halloweenul se apropie cu paşi repezi iar dovleacul îşi câştigă treptat locul de cinste. În acest weekend, oraşul Sovata din judeţul Mureş a fost gazda Festivalului Dovlecilor. Sculptaţi şi dichisiţi, bostanii portocalii au făcut senzaţie printre turişti.

de Sorin Tanţoş

la 15.10.2022, 13:04

Vezi și

Aflat la a şaptea ediţie, Festivalul Dovleacului a adus culoarea şi în acest an pe străzile din Sovata. Pentru a-i atrage pe turişti, organizatorii s-au folosit de muzică bună şi au decorat oraşul cu zeci de dovleci sculptaţi sau pictaţi. Cei mici, dar şi cei mari au avut ocazia să îşi încerce şi ei talentul. "Pe lângă evenimentele de concerte şi de spectacole sunt târguri meşteşugăreşti", a declarat primarul din Sovata.

Dacă unii s-au mirat că dovleacul are propriul lui festival, alţii au rămas uimiţi la vederea unui pianist mobil. Celebrul János Vágó, cunoscut în întreaga lume drept Mister Piano, a făcut senzaţie pe străzile Sovatei. În cadrul festivalului, dovleacul nu a servit doar de decor, ci a intrat şi în meniu. Bucătarii au muncit din greu pentru a prepara cele mai indite mâncăruri. Iar pizza cu dovleac i-a cucerit pe toţi. Festivalul Dovleacul a fost şi un prilej bun pentru cumpărături. Producătorii autohtoni au pregătit pentru vizitatori, zeci de produse bio. Dovleacul va fi sărbătorit în Sovata până duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Festivalul dovlecilor a ajuns la şaptea ediţie. Pizza cu dovleac a cucerit turiştii