Inedit! Aşa arată o MĂMĂLIGĂ de aproape 1.000 de kilograme
15 echipe de bucătari au participat la un festivalul dedicat mămăligii, în Harghita. In faţa câtorva sute de spectatori, participanţii au încercat să impresioneze un juriu exigent
15 echipe de bucătari au participat la un festivalul dedicat mămăligii, în Harghita. In faţa câtorva sute de spectatori, participanţii au încercat să impresioneze un juriu exigent
"Într-un ceaun se fierbe mămăliga şi într-un alt ceaun punem straturi. Prima dată, pe fundul ceaunului am pus un pic de unt ca să nu se lipească de fundul ceaunului. După un strat de mămăligă vine un strat de smântână. se uniformizează, să fie un strat egal, peste smântână vine brânza", explică un concurent.
Şi nu e orice brânză, ci una preparată prin partea locului după o reţetă tradiţională. Alţi bucătari n-au mizat pe lactate, ci pe carne.
Indiferent de reţeta după care este preparată, mămăliga încă e nelipsită de pe mesele multor români. Iar la festivalul din Harghita s-a preparat una cum rar le-a ost dat să vadă vizitatorilor. Într-un ceaun de 1.000 de litri un bucătar priceput a amestecat o mămăligă cu brânză de 800 de kilograme.
La anul, bucătarii ar putea fi urmăriţi cu atenţie şi de reprezentanţii cărţii recordurilor. Ediţia din acest an a fost câştigată de o echipă formată din copiii din Ghimeş, semn că mămăliga are viitor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰