Antena Meniu Search
x

Festivalul Racilor la Iaşi, delicii în post pentru gurmanzi. Când va fi următoarea dezlegare la peşte

Bunavestire, o zi în care cei care ţin postul Paştelui au dezlegare şi tradiţia spune chiar că este bine să mănânce peşte. E lesne de înţeles aşadar că weekend-ul care abia a trecut a fost o ocazie numai bună pentru comercianţi să se adunse în târguri cu produse din peşte şi fructe de mare.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 09:56

Vezi și

Bunavestire, o zi în care cei care ţin postul Paştelui au dezlegare şi tradiţia spune chiar că este bine să mănânce peşte. E lesne de înţeles aşadar că weekend-ul care abia a trecut a fost o ocazie numai bună pentru comercianţi să se adunse în târguri cu tot felul de produse din peşte şi fructe de mare. La Iaşi festinul a început la un Festival al racilor. Şi nu e de mirare că gurmanzii s-au înghesuit la tarabe. Următoarea dezlegare la peşte va fi abia peste o lună, de Florii, pe 21 Aprilie. Însă pofticioşii au avut noroc de vreme bună şi au putut degusta pe îndelete preparatele bucătarilor.

Chiar dacă, potrivit canoanelor bisericii, dezlegarea la peşte este astăzi, luni, la festivalul racilor din Iaşi s-a furat startul. Cei care nu au putut rezista tentaţiei au fost aşteptaţi în weekend, în parcul Copou, cu delicii alese.

Oamenii au stat la cozi şi câte 30 de minute pentru un astfel de ospăţ pescăresc. La festivalul racilor au venit peste 40 de comercianţi din toată ţara.

Următoarea dezlegare la peşte în acest post al Paştelui va fi pe 21 aprilie, de Florii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Festivalul Racilor la Iaşi, delicii în post pentru gurmanzi. Când va fi următoarea dezlegare la peşte