Antena Meniu Search
x

Video Fete tatuate cu numele său şi forţate să facă videochat. Cine este Vlad Obu, tânărul care îi are ca idoli pe Fraţii Tate

A copiat la indigo viaţa fraţilor Andrew şi Tristan Tate şi acum le-a călcat şi mai mult pe urme: Vlad Obu, admirator al milionarilor britanici, a fost săltat de mascaţi în trafic. Este acuzat că, împreună cu alte două persoane, au obligat mai multe tinere să facă videochat. Victimele erau tatuate, după modelul fraţilor Tate. Şi idolii lui au trecut astăzi prin faţa procurorilor DIICOT. Li s-a schimbat încadrarea după ce ar mai fi apărut o victimă.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.06.2023, 19:21

Vezi și

Încătuşat şi flancat de mascaţi, Vlad Obu a ieşit din vila sa cu privirea în pământ. A fost luat pe sus din trafic. Împreună cu alţi doi tineri, consideraţi "soldaţii" lui Obu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică. Ar fi racolat tinere prin metoda "loverboy", apoi le obliga să facă videochat sau să posteze imagini pe o platformă pentru adulţi. 

Până acum au fost identificate şapte victime

Procurorii anti mafia împreună cu poliţişti şi jandarmi au făcut percheziţii în locuinţa lui Vlad Obu din Voluntari. Au mai fost acolo în luna ianuarie, atunci când au început să investigheze o posibilă legătură între el şi dosarul fraţilor Tate. Treisprezece percheziţii au fost în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Ilfov. Până acum au fost identificate şapte victime.

La Cluj, totul se întâmpla într-o vilă închiriată, într-un cartier de la marginea oraşului. Conform procurorilor, victimele nu erau ţinute forţat, dar, ulterior erau ameninţate şi chiar bătute dacă se împotriveau filmărilor. Toţi banii de pe urma clipurilor indecente ajungeau în buzunarul lui Obu şi al celor doi "soldaţi" ai săi. După metoda fraţilor Tate, fetele din reţea erau tatuate cu numele celui care le exploata sau chiar cu portretul lui Obu.

Pe acelaşi subiect

Raluca Anton, psiholog: Marea majoritate a fetelor care sunt racolate prin astfel de metode, sunt fete care au trecut la rândul lor prin diverse forme de neglijenţă, de abuz. Acum, ce face această tehnică loverboy, umple acel gol. Le oferă un sentiment iluzoriu de siguranţă. 

Cine este Vlad Obuzic, zis "Obu"

În ianuarie, Obu a fost audiat ca martor în dosarul fraţilor Tate. Probleme cu legea a avut şi în 2021, când s-a filmat în timp ce se distra aruncând scaune şi sticle de la balconul unui hotel din Mamaia. Un filmuleţ în care îndeamnă mai multe femei să îşi ucidă copiii a devenit viral. 

Vlad Cristian Obuzic, pe numele lui real, are 30 de ani şi a ajuns rapid în lumea bună a Capitalei. Şi-a câştigat notorietatea prin răspândirea online a învăţăturile fraţilor Tate. Apoi, au devenit prieteni. 

În faţa procuroriilor DIICOT au ajuns azi şi idolii lui, fraţii Tate. Procurorii au schimbat încadrarea în trafic de persoane în formă continuată. Ar mai fi apărut şi o nouă victimă în dosarul de trafic de persoane și viol. În faţa presei, britanicii doar au ironizat o jurnalistă din Marea Britanie. 

Fraţii Tate au fost plasaţi în arest la domiciliu la începutul lunii aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fete tatuate cu numele său şi forţate să facă videochat. Cine este Vlad Obu, tânărul care îi are ca idoli pe Fraţii Tate