Antena Meniu Search
x

Fetiţa cu handicap a cărei mamă a fost ucisă de tramvai în Arad a rămas în grija fratelui mai mare. Va fi monitorizată de autorităţi

Fetiţa de 12 ani cu handicap care a rămas fără mamă, după ce femeia a fost ucisă de tramvai în timp ce cobora din vagon, a fost luată în grijă de un frate în vârstă de 30 de ani şi este monitorizată de asistenţii sociali, care au făcut şi o cercetare preliminară în acest caz.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 12:22

Fetiţa cu handicap a cărei mamă a fost ucisă de tramvai în Arad a rămas în grija fratelui mai mare. Va fi monitorizată de autorităţi
Fetiţa cu handicap a cărei mamă a fost ucisă de tramvai în Arad a rămas în grija fratelui mai mare. Va fi monitorizată de autorităţi

Directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Erika Stark, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că fetiţa are cu handicap psihic grav şi că tatăl acesteia este în Spania la muncă, fiind deja contactat de autorităţi.

"S-a făcut o cercetare preliminară în acest caz iar fetiţa a fost dată în grija fratelui mai mare, care îi oferă toate condiţiile de care are nevoie. Noi vom continua să o monitorizăm şi îl aşteptăm pe tatăl din Spania, pe care l-am contactat şi care a spus că vine în ţară. Ulterior, împreună cu tatăl fetei, vom lua o decizia cea mai potrivită privind îngrijirea şi tratamentul", a spus Erika Stark.

Vatmanul acuză că un senzor nu a semnalat faptul că uşa vagonului nu era închisă la plecarea de pe loc

Cu privire la cercetarea accidentului, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, a declarat, pentru AGERPRES, că anchetatorii au dispus expertizarea tehnică a tramvaiului, după ce vatmanul a acuzat că un senzor nu a semnalat faptul că uşa vagonului nu era închisă la plecarea de pe loc.

Pe acelaşi subiect

"Anchetatorii au dispus efectuarea expertizei tehnice, iar tramvaiul este la dispoziţia lor şi a fost scos temporar din circulaţie", a declarat Godja, care a precizat că măsuri administrative împotriva vatmanului nu pot fi luate până când nu sunt primite concluziile anchetei oficiale.

Femeia încerca să coboare căruciorul în care se afla fata ei cu handicap atunci când a fost prinsă în uşile vagonului

O femeie din Arad şi-a pierdut viaţa după ce a fost târâtă de tramvai mai mulţi metri la coborârea din vagon, uşile închizându-se când victima încerca să coboare căruciorul în care se afla fata ei cu handicap.

"Din cercetări a reieşit că un bărbat de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un tramvai pe Calea Aurel Vlaicu, a acroşat o femeie de 55 de ani. Femeia a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, decedând ulterior. Testarea cu aparatul alcooltest a vatmanului a indicat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, care a întocmit un dosar pentru ucidere din culpă.

Vatmanul nu a observat incidentul, nu s-a asigurat bine în oglinzi, iar femeia a fost târâtă după tramvai

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, declarase marţi, pentru Agerpres, că accidentul a avut loc pentru că vatmanul nu s-a asigurat corespunzător la plecarea din staţie.

"O doamnă încerca să coboare căruciorul cu fetiţa ei cu grad de handicap, moment în care uşile s-au închis, vatmanul nu a observat, nu s-a asigurat bine în oglinzi, şi a fost târâtă după tramvai, ajungând ulterior între peronul staţiei şi tramvai. Din păcate, a intervenit decesul femeii. Cazul este cercetat penal de Poliţie şi Parchet, aşteptăm concluziile anchetei", a declarat directorul CTP Arad.

Martori ai incidentului au declarat că uşile vagonului s-au închis când femeia cobora căruciorul, iar tramvaiul s-a pus în mişcare. Victima nu a dorit să dea drumul căruciorului şi a fost târâtă mai mulţi metri, până când a căzut pe liniile de tramvai.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a preluat victima şi a transportat-o la spital, pasagera a suferit leziuni interne grave. Ea a murit câteva ore mai târziu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fetiţa cu handicap a cărei mamă a fost ucisă de tramvai în Arad a rămas în grija fratelui mai mare. Va fi monitorizată de autorităţi