Antena Meniu Search
x

Video Filmul morţii femeii de 55 de ani din Arad, târâtă şi strivită sub tramvai. Colegii îi iau apărarea vatmanului: "La ultima uşă nu îşi mai dă seama ce face"

O clipă de neatenţie a dus la o tragedie cumplită! O femeie din Arad a murit după ce a fost prinsă sub tramvai. Victima a încercat să coboare în staţie împreună cu fiica ei în scaun cu rotile, dar a fost prinsă între uşi. Vatmanul nu s-ar fi asigurat înainte să plece de pe loc. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.08.2023, 07:11

Vezi și

Femeia de 55 de ani era în tramvai cu fiica ei, care se poate deplasa doar cu ajutorul unui scaun cu rotile. A încercat să coboare după ce garnitura oprise în staţie, dar nu a reuşit să tragă căruciorul pe peron.

Filmul morţii femeii de 55 de ani din Arad, târâtă şi strivită sub tramvai

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate lângă oglinda retrovizoare se vede cum uşile se închid şi îi blochează braţele. Tramvaiul pleacă şi prinde viteză în timp ce victima aleargă disperată. La un moment dat, cade sub vehicul şi e târâtă pe şine încă cinci metri. Călătorii au cerut ajutor imediat la 112, iar femeia a ajuns la spital cu răni grave. Câteva ore mai târziu, a decedat.

Iulia Pop, reporter Observator: Vatmanul cu o vechime de şapte ani la compania de transport spune că a văzut că s-au închis uşile garniturii. În schimb, niciun martor din bord nu i-a semnalat că uşa este deschisă. Sigur pe el, porneşte.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost testat şi s-a stabilit că nu consumase alcool. Pe numele lui poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar şefii i-au interzis să mai plece pe traseu.

Claudiu Godja, directorul companiei de transport Arad: Foarte probabil că nu s-a asigurat temeinic în oglinzi la plecarea de pe loc. Momentan el nu mai conduce. În funcţiile de concluziile anchetei penale vom decide şi noi dacă îl vom sancţiona disciplinar sau nu.

Colegii îi iau apărarea.

Vatman: Dacă a fost la ultima uşă, nu-ţi mai dai seama că.ce face, urcă, coboară, stă în staţie.

Tramvaiul implicat în accident are o vechime de 60 de ani. Nu dispune de senzori care să anunţe vatmanul în cazul în care o persoană a rămas blocată între uşi.

Singurul semnal care apare în bord e cel ce arată că uşile s-au închis, dar care atunci când e soare puternic, abia dacă se vede. 

Localnicii se plâng că se întâmplă des să fie neglijaţi de şoferii mijloacelor de transport.

Călător: 80% din timp vorbesc la telefon. Numai urmăriţi să vedeţi. Şi pe soţia a prins-o la uşă o dată, tot aşa.

Un experiment făcut de reporterii Observator arată puterea cu care uşile unui tramvai se închid şi cum un moment de neatenţie din partea vatmanilor îi poate costa chiar viaţa pe pasageri.

Iulia Pop, reporter Observator: Încercăm să vedem ce se întâmplă dacă îmi rămâne mâna, de exemplu, prinsă între uşile tramvaiului. N-am nicio şansă să o scot. Dacă garnitura mai şi porneşte, e cu atât mai rău.

La Arad, din 90 de garnituri, doar un sfert sunt noi. Accidentul de aici nu este singurul de acest fel. Anul trecut, o femeie din Bucureşti cu un copil în cărucior a fost târâtă de tramvai după ce a încercat să urce în vagon, iar uşile s-au închis. Iar acum doi ani, la Iaşi, o femeie a rămas agăţată între uşi pentru că vatmanul nu a observat-o, pe motiv că în staţie erau foarte mulţi călători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Filmul morţii femeii de 55 de ani din Arad, târâtă şi strivită sub tramvai. Colegii îi iau apărarea vatmanului: "La ultima uşă nu îşi mai dă seama ce face"