Antena Meniu Search
x

Mărturia Arianei, fetița de 12 ani care a cerut să fie internată, ca să nu-i dea mamei coronavirus: "O să-i fiu datoare pe viață"

Dincolo de măsuri sau restricţii, o fetiţă din Oradea ne învaţă cea mai importantă lecţie de responsabilitate şi iubire. Ariana are 12 ani şi a fost depistată pozitiv cu Sars-Cov-2. Mama ei, singurul părinte care a crescut-o, a avut cancer, iar fetiţa şi-a dat seama imediat că o poate pune în pericol de moarte. Fără să stea pe gânduri, şi-a făcut bagajele şi a plecat singură la spital, în izolare.

de Redactia Observator

la 28.07.2020, 21:30

Vezi și
  • Ariana a impresionat cadrele medicale cu povestea ei.
  • Mama Arianei a suferit de curând o intervenție chirurgicală complicată.

Ariana a primit diagnosticul după ce s-a jucat, fără să ştie, cu o fetiță infectată cu coronavirus. Copila a luat o decizie grea şi pentru oamenii mari: a insistat să fie internată în spital, singură, pentru a-și proteja mama. 

Femeia a suferit o operaţie din cauza unei afecţiuni oncologice, iar copilul s-a temut că o expune unui pericol fatal 

Mama Arianei: Ea ştia, Doamne Fereşte, dacă mi se întâmplă mie, noi am trecut prin ce-am trecut şi ea ştie cât am fost eu în spital trei zile.

Cadrele medicale de la spitalul din Oradea sunt impresionate de micuţa pacientă care le oferă tuturor o adevărată lecţie de viaţă. 

Adriana Codrean, medic curant Spitalul Municipal Oradea: Ce m-a impresionat cel mai mult a fost maturitatea acestui copil. Este foarte conștientă de pericolul pe care îl reprezintă infecția cu COVID-19. Este o tânără foarte curajoasă. Și este o tânără minunată! 

Mariana Fericean, medic epidemiolog: Era foarte informată. Mi-a spus că s-a documentat. A consultat și articole medicale. Era familiarizată și cu termenii medicali.

Ariana a descoperit pe internet că şi persoanele fără simptome pot transmite virusul. Şi, aşa cum alţi copii cer voie să meargă la joacă, ea a rugat-o pe mama ei să o lase la spital. 

Mama Arianei: Vă daţi seama că nu eram de acord ca ea să plece de aici. Şi să plece în condiţiile în care a plecat. Te duci undeva, te duci în excursie, dar nu aşa.

Ariana şi-a făcut singură bagajul şi şi-a convins mama să sune la salvare. 

Ariana: M-am panicat. Nu știam ce să fac. M-a bușit plânsul la un moment dat. Nu știam cum să reacționez. Pur și simplu mi-am luat viziera și mi-am luat mânușile și m-am dus să stau afară. Gândul meu a fost că nu mai intru în casă niciodată. Să nu cumva să se îmbolnăvească, i-am spus să stea departe de mine. Aș face absolut, absolut orice să o protejez. M-a crescut foarte greu și o să îi fiu datoare pe viață. Nu-mi puteam imagina ca eu să îi fi dat virusul acesta. 

Cele două vorbesc la telefon în fiecare zi. Dar distanţa se simte în fiecare clipă. 

Ariana: Este greu. Eu de 12 ani nu am stat niciodată atât de mult despărțită de mama mea. Să știi că stai, pot să spun, într-o cutie, absolut toată ziua, și nu ai voie să faci absolut nimic. 

Mama Arianei: Acum este chiar ok, se simte ok, dimineaţă era un pic aşa abătută, că nu mai rezistă, mă simt, zice, ca într-o cutie de chibrit închisă, nu mai rezist.

Deocamdată nu se pune problema externării. Dar, cum Ariana este un pacient model, iar simptomele ei sunt uşoare, medicii sunt optimişti şi speră ca peste două săptămâni testul să iasă negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Mărturia Arianei, fetița de 12 ani care a cerut să fie internată, ca să nu-i dea mamei coronavirus: "O să-i fiu datoare pe viață"