Antena Meniu Search
x

Fetiţa răpită de mamă de la Călăraşi şi ascunsă în Spania s-a întors acasă după aproape doi ani

Fetiţa răpită de mamă de la Călăraşi şi ascunsă în Spania s-a întors acasă după doi ani. Tatăl ei, Toni, a mers la Alicante pentru a-şi aduce copila în ţară.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 05.03.2019, 18:45

Fetiţa răpită la Călăraşi se întoarce acasă
Fetiţa răpită de mamă de la Călăraşi şi ascunsă în Spania s-a întors acasă după aproape doi ani - La Verdad

Fetiţa răpită de mamă de la Călăraşi şi ascunsă în Spania s-a întors acasă după doi ani. Tatăl ei, Toni, a mers la Alicante pentru a-şi aduce copila în ţară.

Toni şi soţia lui au fost căsătoriţi 18 ani şi au divorţat în 2016. Au doi copii, un băiat de 19 ani şi o fetiţă de aproape 7 ani. După divorţ, copiii au rămas în ţară, în grija tatălui, acesta primind custodia. Mama avea drept de vizită şi în vara anului 2017, când fetiţa celor doi avea 4 ani, a cerut acordul tatălui pentru o vacanţă de 3 luni în Spania, acolo unde ea locuieşte.

Toni nu a fost de acord cu o perioadă atât de lungă departe de fiica lui, dar a acceptat ca aceasta să stea cu mama ei în La Manca, Murcia, timp de o lună, până pe 16 iulie 2017. La data stabilită însă, copila nu s-a mai întors în România, mama răpind-o efectiv şi ţinând-o cu ea în Spania.

Atunci Toni a intentat un proces şi şi-a acuzat fosta soţie de răpire internaţională de copii. În martie 2018, un tribunal din Murcia a dat dreptate tatălui, dar mama a refuzat să elibereze fata şi a deschis un proces în România, acuzândul pe fostul soţ de rele tratamente. Cum acuzaţiile s-au dovedit nefondate şi justiţia din România a decis că tatăl are custodia copilei, Toni a încercat să îşi aducă acasă fetiţa.

În cele din urmă, scrie La Verdad, fosta lui soţie l-a căutat şi l-a chemat în Spania acolo unde a predat-o voluntar pe fiica ei tatălui. Sursa citată mai scrie că micuţa a plecat duminică împreună cu Toni într-o scurtă vacanţă în Tenerife, iar apoi se vor întoarce la Călăraşi, acolo unde îi aşteaptă fratele mai mare al fetiţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fetiţa răpită de mamă de la Călăraşi şi ascunsă în Spania s-a întors acasă după aproape doi ani