Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa trimisă de medicul Florian Robe să moară într-un sac, la morgă, a supravieţuit, dar are sechele. Avocat: În opinia lui, anumiţi copii nu meritau să trăiască

Medicul acuzat că lăsa să moară bebeluşi născuţi prematur se apropie de proces. Florian Robe, care profesează încă la Maternitatea Polizu, din Bucureşti, este acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Decizia vine după un an şi jumătate de anchetă în dosarul supranumit Abatorul de Copii. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 09.02.2024, 19:25

Vezi și

Florian Robe a fost pus sub acuzare pentru că a condamnat la moarte o fetiţă născută prematur - în octombrie 2022, i-a aruncat trupul într-un sac şi a trimis-o în camera frigorifică de la morgă, deşi dădea semne de viaţă. Ginecologul a considerat, însă, că nu are nicio şansă de supravieţuire. Şansa a fost, însă, o asistentă care şi-a dat seama că în sacul negru se zbate un bebeluş. 

Marina Pletoiu, mama fetiţei: Ea l-a sunat pe doctor, i-a spus că fetiţa trăieşte după cele 12 ore de stat acolo. Şi el i-a spus dacă încă trăieşte, adu-l la mine să-i tai din buric să moară. Mi s-a spus că am născut un copil mort, am semnat pentru lucrul acesta. 

Asistentele au făcut-o să creadă pe mamă că a avut loc o minune şi bebeluşul "a înviat"

De atunci până astăzi, când ginecologul a fost pus sub acuzare, mama copilului salvat în ultima clipă şi-a plâns durerea. Iar Florian Robe a continuat să profeseze.

Pe acelaşi subiect

Fetiţa salvată din sacul mortuar a supravieţuit. Are acum cinci ani şi sechele dureroase. 

Marina Pletoiu, mama fetiţei salvate: Ne-a nenorocit, nu pe mine. Pe mine nu. Copilul! Şi nu înţeleg de ce. Care e a fost motivul pentru care a făcut lucrul acesta.

Marina Pletoiu, mama fetiţei salvate: În momentul de faţă ea nu vorbeşte absolut deloc. Ea te ia de mânuţă şi te duce să-i dai un lucru. Nici acum nu mai sunt eu. Am momente în care cad şi mă ridic tot pentru ea.

Maria Rohnean - reporter Observator: Mama fetiţei mărturiseşte că a doua zi după naştere, medicii şi asistentele din spital au făcut-o să creadă că peste noapte s-a petrecut o minune, iar fetiţa ei a înviat. Nimeni nu i-a spus în primele zile ce s-a întâmplat, iar întrebările ei au rămas până astăzi fără răspuns. 

Medicul credea că anumiţi copii nu aveau dreptul să trăiască

Familia fetiţei a găsit curajul să depună plângere împotriva doctorului Forian Robe acum doi ani. De atunci, mai mulţi părinţi au povestit că acelaşi ginecolog le-ar fi nenorocit şi lor copiii. Pedeapsa maximă pentru doctorul Robe este 14 ani de închisoare.

Adrian Cuculis, avocat: El avea preconceput faptul că anumiţi copii care în opinia lui nu meritau să trăiască pentru că ar fi cauzat, eu ştiu, societăţii, chiar s-a exprimat în sensul acesta, la un moment dat, prejudicii prin faptul că aveau anumite dizabilităţi.

Conducerea maternităţii Polizu spune că nu a primit documentele care arată că ginecologul Florian Robe a fost trimis în judecată şi de aceea nu pot să îl suspende. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Fetiţa trimisă de medicul Florian Robe să moară într-un sac, la morgă, a supravieţuit, dar are sechele. Avocat: În opinia lui, anumiţi copii nu meritau să trăiască