Antena Meniu Search
x

"Copilul a început să plângă în sac". Ginecologul Florian Robe, acuzat de tentativă de omor. Ar fi lăsat bebeluşi prematuri să moară, apoi îi arunca la gunoi

Medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu, Florian Robe, acuzat că a lăsat o fetiţă, născută prematur să moară într-un sac de gunoi este urmărit penal. Dosarul supranumit "abatorul de copii" a fost deschis în urmă cu un an pentru de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Procurorii au extins acum ancheta şi pentru fals intelectual. 

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 13:45

Vezi și

Maria Rohnean, reporter Observator: Medicul riscă până la 14 ani pentru tentativă de omor calificat prin cruzime şi fals intelectual. Totul a început când o femeie însărcinată din Piteşti a avut probleme cu sarcina şi prin urmare s-a prezentat la Maternitatea Polizu din Capitală. După 5 luni în incubator şi ani de recuperare, nici până în prezent nu este refăcută complet, va avea nevoie recuperare şi consiliere mulţi ani de acum înainte. Abia după 3 ani, când mama şi-a revenit din depresie a ales să depună plângere penală şi medicul Florian Robe, care încă profesează la aceeaşi Maternitate abia este acum declarat inculpat. Şi Colegiul Medicilor a deschis atunci o anchetă însă rezultatele acesteia vor fi făcute publice abia la finalizarea anchetei penale."

În urmă cu un an, au existat indicii că medicul ar fi lăsat bebelușii prematuri să moară, aruncați la gunoi la propriu, doctorul considerându-i „produse de concepție”.

„Audierea a avut loc astăzi (vineri - n.r.) la parchetul Tribunalului București, când medicul a căpătat calitatea de inculpat”, spune avocatul.

În 2022 ar fi dat injecţii de avort unei mame

Pe acelaşi subiect

În toamna anului 2022, un bărbat din Pitești, a cărui soție a fost trimisă să nască la Maternitatea Polizu din Capitală a declarat că medicul Florian Robe i-a spus că trebuie să salveze mămica și i-a dat injecții pentru a avorta. Femeia a născut o fetiță prematur, însă doctorul a pus-o să semneze că este decedată, „aruncând-o în tăviță”. „Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a povestit bărbatul. A doua zi, o asistentă s-a dus în camera unde a fost dus sacul în care se afla fetița, pentru că mama a insistat să știe cauza morții.

„Asistenta s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

El a susţinut că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Copilul a început să plângă în sac". Ginecologul Florian Robe, acuzat de tentativă de omor. Ar fi lăsat bebeluşi prematuri să moară, apoi îi arunca la gunoi