Antena Meniu Search
x

Bărbatul care s-a aruncat de la etajul 6, în București, filmul unei misiuni eșuate (Video)

La trei zile după tragedie, noi detalii şocante ies la iveală în cazul bărbatului care a sărit de la etajul șase, după o intervenţie a mascaţilor. Într-o scenă ce aminteşte de brutalităţile poliţiei din Statele Unite împotriva persoanelor de culoare, în ultima înregistrare obţinută în exclusivitate de Observator se vede clar cum bărbatul, după ce s-a prăbuşit de la etaj şi este în stare de şoc, cu fractură deschisă la un picior, este lovit în continuare fără milă de poliţişti. Nicio reacţie, nicio anchetă şi niciun răspuns de la autorităţi până acum. 

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 20:11

Vezi și
  • Bărbatul a murit.
  • Rudele victimei acuză că intervenția forțelor de ordine nu a fost una în favoarea bărbatului.

Procedura care trebuia să fie ca "la carte" a încălcat toate procedurile de manual. Cea mai flagrantă, chiar după ce bărbatul a sărit de la etajul şase. În stare de şoc, cu fractură deschisă la un picior, victima primeşte în loc de primul ajutor lovituri de la ofiţerii de la trupele speciale. 

Vecină, martor: Doamna de la Ambulanță a vrut să-l ajute. S-a repezit către ea. Au venit ăștia patru ca să-l prindă, iar el a sărit să se apere și l-au cam trântit la pământ. L-au cam izbit bine. El acolo moare, după ce preț de 20 de minute încearcă să îi oprească hemoragia. L-au resuscitat cel puțin o oră și jumătate acolo, la fața locului. Au declarat decesul.

Cum s-a ajuns aici? 

31 iulie, ora prânzului. Într-un cartier din Bucureşti, din Sectorul 3, un bărbat porneşte un scandal din nimic, pe scara blocului. Vecinii sună la 112. 

Vecină, martor: El a început să bată cu extinctorul în uși, să împingă ușile de la etajul 6 cu putere, să dea cu picioarele. A venit Poliția. Erau 5-6 echipaje care, pur și simplu, stăteau și se uitau și întrebau lumea de la balcoane, dar de unde se aude, dar ce se întâmplă, dar ce este?

După 30 de minute, spun vecinii, poliţiştii urcă în bloc să vadă cine face scandal.

Pe casa scării, o trupă de mascaţi şi un negociator încearcă să-l oprească pe bărbatul din imagini să facă un gest extrem. 

Sunt cinci poliţişti înarmaţi până-n dinţi şi un bărbat gol puşcă dezorientat. 

Vecină, martor: La un moment dat, au intrat polițiștii și, la câteva minute după aceea, a mai ieșit încă unul care se ținea de ochi, de față. Era și ud și i-au acordat primul ajutor cei de la Ambulanță. Apoi a fost un moment din ăsta de 2-3 minute în care s-au bubuit rău de tot. S-a auzit groaznic, înfiorător. Ne-am speriat îngrozitor. Cred că atunci au dat cu grenadele.

Două grenade. Una dintre ele cu gaz lacrimogen. 

Până şi poliţiştii se sperie, profesionişti antrenaţi pentru situaţii extreme. 

Luptător trupele speciale: Băieţii au aruncat grenada, au urmărit reacţia, dar pentru că reacţia pe care ei au urmărit-o n-a fost cea scontată, în sensul că respectivul parcă nici nu a văzut, nici nu a auzit, ba chiar mai tare l-a agitat, atunci e normal că ei au dat un pas înapoi pentru a pregăti o altă strategie. 

Tudorel Butoi, expert criminalist: Este un concert de voci acolo, un concert de comenzi. Fiecare după capul lui îi dădea nefericitei victime sfaturi, comenzi, indicații într-o chestiune confuză.

În tot acest timp, mama victimei asista disperată la întreaga scenă. Nu i s-a permis să ajute la operaţiune şi să-şi liniştească fiul. 

Vecină, martor: Mama individului a spus foarte calm lăsați-mă să intru, vreau să vorbesc cu el, este fiul meu, eu îl cunosc, cu mine o să vorbească. Lăsați-mă să intru! S-a rugat doamna aia minute în sir. S-a plimbat dintr-un capăt într-altul și striga la el Romeo, Romeo, vino să vorbim!

Bărbatul reuşeşte să intre în apartament şi să se încuie. Poliţiştii sparg uşa, moment în care acesta se aruncă în gol chiar sub privirile mamei. 

Dar coşmarul nu s-a încheiat. 

Anca Popa, mătușă: Au venit și i-au spus că o amendează. Au îndepărtat-o și, sub ochii ei, vedea cum îl băteau, cum îl imobilizau și l-au omorât. Mi-a spus că nu o lasă să își ia la revedere de la copilul ei. Plângea, era disperată și mi-a spus că acum i-au declarat decesul și îi pun pânza pe față.

Misiunea se încheiase. Eşec total. Bărbatul a murit în parcare, deşi poliţia a comunicat oficial cu totul altceva. 

A fost solicitat un echipaj de prim ajutor, care l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

Aurel Moldovan, avocat: Înfăptuim o plângere penală pe infracțiunea de abuz în serviciu, înlesnirea determinării sinuciderii, etc. Ar fi trebuit să fie însoțiți polițiștii de un psiholog. Mai mult, se prezentase și mama celui decedat. Nu a fost lăsată să intre. Era probabil într-o stare de sevraj sau într-o stare maniaco-depresivă ieșită de sub efectul tratamentului medicamentos. În asemenea condiții, membrul familiei este imperios necesar pentru aplanarea unei situații de acest gen.

Victima nu era la primul episod de acest fel. În urmă cu trei săptămâni, în toiul nopţii, a escaladat balcoanele vecinilor. 

Şeful Poliţiei Capitalei nu a vrut să răspundă întrebărilor Observator legate de acest caz. Este preocupat să afle cum au ajuns imaginile în presă şi a declanşat un control intern. 

Nici ministrul de Interne, altă dată vocal, nu a oferit explicaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bărbatul care s-a aruncat de la etajul 6, în București, filmul unei misiuni eșuate (Video)