Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului cu 5 morţi din Suceava. Tragedia, produsă de un şofer ucrainean care a adormit la volan

O nouă tragedie s-a derulat în această dimineaţă pe E85, supranumit Drumul Morţii, în zona localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava. Doi copii și trei adulți au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau s-a lovit violent de o autocisternă încărcată cu ciment. Părinţii şi cei doi băieţi ei lor, de 8 şi 10 ani, se întorceau acasă după o vacanţă petrecută pe litoral. Erau cu toţii într-un autoturism cu platformă, care transporta propria lor maşină. Doar şoferul cisternei a scăpat cu viaţă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.07.2024 , 13:41

Primele ipoteze ale anchetatorilor arată faptul că şoferul de pe autocisternă, un cetăţean ucrainean în vârstă de 40 de ani,  ar fi adormit la volan, moment în care a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se aflau cele cinci persoane. Vorbim despre o familie dintr-o comună din judeţul Suceava - soţ, soţi şi cei doi copii cu vârste de 8 şi 10 ani - care se întorceau din concediu, de pe litoral. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 36 de ani, din Buzău. 

Impactul a fost devastator. Patru dintre cele patru persoane au murit pe loc. Doar pentru femeie s-au mai făcut manevre de resuscitare, însă şi în cazul acesteia s-a declarat decesul. La fața locului au mers pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ. Din păcate, toate cele cinci persoane din mașină au fost declarate decedate. "Am identificat şase victime. Una care provenea din autocisternă. Aceasta esta conştientă şi cooperantă şi  afost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare. Din nefericire, în autoturism erau cinci persoane, toate încarcerate şi în stare de inconştienţă. Patru dintre ele aveau leziuni incompatibile cu viaţa, iar pentru una s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat. Astfel, au rezultat cinci victime decedate, dintre care trei adulţi şi doi minori", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Şoferul ucrainean al autocistrernei, singurul supravieţuitor

Vezi și

Singurul care a supravieţuit în urma accidentului este şoferul de pe autocisternă, care este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au deschis o anchetă și urmează să stabilească circumstanţele care au dus la producerea acestei tragedii. "În jurul orei 6.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, Biroul rutier, au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN2, în afara localităţii Cumpărătura, judeţul Suceava, s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate un autoturism şi un ansamplu rutier. Poliţiştii rutieri s-au deplasat în regim de urgenţă la faţa locului, stabilind faptul că un ansamblu auto, condus de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău. În autoturism se mai aflau, în calitate de pasageri, alte patru parsoane: doi minori, cu vârste de 8 şi 10 ani, şi doi adulţi, de 37 şi, respectiv, 39 de ani. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto de 36 de ani, precum şi a celor patru pasageri. Conducătorul ansamblului rutier a suferit leziuni uşoare şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", au transmis şi reprezentanţii IPJ Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » Filmul accidentului cu 5 morţi din Suceava. Tragedia, produsă de un şofer ucrainean care a adormit la volan