Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului din Târgu Jiu: pacient mort, după ce ambulanţa care-i putea salva viaţa a fost izbită în plin de un camion. Explicaţia şoferului vinovat

Tragedie pe o şosea din Târgu Jiu. O ambulanţă a fost lovită în plin de o cisternă. Şoferul camionului nu a acordat prioritate salvatorilor aflaţi în misiune, iar deznodâmântul a fost cumplit. Pacientul din salvare a murit, iar asistenta şi ambulanţierul sunt în stare gravă. Cei doi au fost duşi de urgenţă cu un elicopter la Craiova. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.12.2022, 19:24

Vezi și

O misiune contracronometru de salvare s-a terminat tragic pe o şosea din Târgu Jiu. Salvarea plecase de la spitalul din oraş şi trebuia să ajungă la Craiova cu un un pacient de 61 de ani, cu hemoragie digestivă. La ieşirea din oraş fost lovită în plin de o cisternă încărcată cu cereale. Şoferul camionului de mare tonaj în vârstă de 35 de ani nu ar fi auzit ambulanța.

Filmul accidentului din Târgu Jiu

"Eu l-am văzut, în faţa mea s-a întâmplat totul!", povesteşte un martor. Crede că de vină este "ăsta cu cisterna! Asta (n.r.-ambulanţa) venea regulamentar, cu luminile aprinse, mergea spre Craiova şi i-a tăiat calea""Ambulanţa venea dinspre acest bulevard, avea semnalele acustice şi luminoase pornite. În sensul giratoriu, cisterna care a ieşit de pe această stradă nu i-a acordat prioritate, iar impactul n-a mai putut fi evitat", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Impactul a fost atât de grav, încât partea din faţă a salvării s-a făcut praf. La locul accidentul au venit mai mulţi medici şi asistente care au încercat să-şi ajute colegii. Ambulanţierul, un bărbat de 54 de ani, a rămas blocat în autospecială şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Descarcerare pentru a fi scos din mormanul de fiare. Rănile asistentei au fost atât de grave, încât femeia de 42 de ani a intrat în comă. Cei doi răniţi au fost trimişi cu elicopterul SMURD la Craiova.

Pe acelaşi subiect

Pacientul din ambulanţă a murit

"A rezultat alterarea stării de sănătate a pacientului care mergea către spitalul municipal din Craiova", a declarat Tiberiu Tătaru, manager Serviciul de Ambulanţă Gorj. Pacientul a fost dus de urgenţă în sala de operaţii, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Şoferul camionului nu era beat în momentul accidentul, dar are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Târgu Jiu: pacient mort, după ce ambulanţa care-i putea salva viaţa a fost izbită în plin de un camion. Explicaţia şoferului vinovat