Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului din Teleorman, în care un adolescent a murit. Şoferul îl cunoscuse pe băiat pe o reţea de socializare

Un accident teribil din Teleorman scoate la suprafaţă o poveste cu multe semne de întrebare. Un adolescent de 16 ani a plătit cu viaţa o plimbare cu maşina unui bărbat cunoscut pe internet. În autoturism se aflau alţi patru copii, toţi până în 15 ani, care au fugit după impact şi au încercat să ascundă de părinţi adevărul. În cele din urmă, pentru că se simţeau rău, toţi au ajuns la spital. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 03.04.2023, 19:25

Vezi și

Şoferul de 33 de ani l-a cunoscut pe adolescentul de 16 ani pe o reţea de socializare. După mai multe discuţii online, cei doi au fi decis să se vadă faţă în fată. Bărbatul a plecat din Bucureşti şi s-a dus acasă la tânărul din Dobrotești, Teleorman. Camerele de supraveghere din localitate au suprins momentul în care adolescentul se urcă în maşina individului şi pleacă amândoi la plimbare. Sunt de altfel şi ultimele imagini cu băiatul în viaţă.

Şofer: Îl ştiu de pe aplicaţia asta de vreo două luni aproape. A zis dacă vrea să ne întâlnim la un suc, să vin acolo. Am zis că "Hai că mă duc!". El mai intra la mine pe live-uri, eu mai intram la el pe live-uri. Doar amici, nu mai mult altceva.'' 

După mai multe ture prin sat, cei doi se gândesc că au nevoie de companie. Iau în maşină 4 prieteni ai adolescentului, copii cu vârste între 11 şi 15 ani, din satul vecin Merişani. 

Şofer: El a zis să opresc ca să îi iau şi prietenii.''

Pe acelaşi subiect

''Au fost la Roşiori şi voiau să meargă la Dobroteşti.

Dar cu acelaşi şofer?

Da!''

Pe şoseaua dintre localităţi, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a răstunat cu maşina pe câmp. Impactul a fost fatal pentru băiatul de 16 ani. Tânărul în vârstă de 16 ani se afla pe locul din dreapta al autoturismului, nu purta centură, spun poliţiştii, iar în urma impactului a fost proiectat zeci de metri. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Doar o minune a făcut ca băiatul de 11 ani să scape cu viaţă, s-ar fi mutat pe locul din spate cu câteva clipe înainte de accident, spun martorii. 

"Ăla îl ţinea în poală. Ionică, pe ăla mic. Îl ţinea în poală băiatul ăla de a murit. Şi în momentul în care au văzut maşina de poliţie că venea, zice: Dă-te-n spate repede să nu ne vadă în faţă.''

Şofer: Din cauza unui câine, am tras stânga de volan. Am avut până în 90 (n.r . km/h). 

Poliţie: A lovit şanţul adiacent părţii carosabile, răsturnându-se pe câmp, în partea dreaptă a direcţiei sale de mers. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind zero. 

Copiii au fugit după impact şi au încercat să ascundă de părinţi adevărul

Speriaţi şi şocaţi, până la apariţia poliţiei, copiii fug şi îşi abandonează prietenul mort pe câmp. Odată ajunşi acasă părinţii intră la bănuieli

Şofer: Eu le-am dat drumul la uşa din spate, că era blocată. Atât am reuşit să deschid. S-au dat jos din maşină, s-au uitat şi au plecat. 

Codra Daniel Valeriu, tată copil: Au spus că s-au lovit cu bicicleta. Am auzit aici în sat că s-a întâmplat accidentul şi eu mi-am dat seama, că erau julite pe faţă. Au spus că au plecat de acolo, de unde a avut loc accidentul şi se face un drum la noi aici. 

Câteva ore mai târziu, copiii au ajuns la spital

"Aseară, după ce s-a terminat cu accidentul, am înţeles că le-a fost rău fetelor. A venit Salvarea şi le-a luat.''

Două dintre fete, surori de 12 şi 14 ani, au fost transferate la un spital din Bucureşti, unde sunt şi acum internate cu mai multe răni. Băiatul de 11 ani a ajuns la chirurgie pediatrică la Spitalul Judeţean din Alexandria. O altă fată de 13 ani a primit îngrijiri la un spital din zonă şi a fost externată. 

Şoferul de 33 de ani a a fost audiat ore întregi seara trecută, dar a fost lăsat în libertate. Are dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Teleorman, în care un adolescent a murit. Şoferul îl cunoscuse pe băiat pe o reţea de socializare