Antena Meniu Search
x

Incendiu la metrou. Pasagerii blocați urlă și intră peste mecanicul care încerca să repornească trenul: "Mai, omule, nu!". VIDEO

Au fost momente de panică în această dimineaţă la metrou după ce un tren de călători a rămas blocat în subteran, în apropiere de Piața Romană, pe una dintre cele mai aglomerate magistrale. O garnitură de metrou s-a umplut de un fum dens şi înecăcios. 172 de persoane au fost evacuate de pompieri, iar 25 au fost asistate medical. Din fericire nu a fost victime, dar călătorii blocați în subteran au trăit moment de coșmar. 

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 12:42

Vezi și

O călătoare blocată în subteran ne-a trimis pe Fii Obsevator imagini filmate în trenul invadat din fum, apoi din tunel în timpul evacuării pasagerilor. Scenele sunt copleșitoare, călătorii sunt panicați și încep să urle când mecanicul încearca să repornească garnitura. Ana ne-a mărturisit că pasagerii din vagonul din față au intrat peste conductor când au aflat că mecanicul ”vrea să dea înapoi”. Pe înregistrare pasagerii din tren confirmă că au văzut flamă în tunel. 

”Măi omule, nu!”, ”Scoate capul pe ușă și vezi că e foc, e flacără!” ”Ne dăm jos!”, ”Spune-i să oprească”, ”Nu mai mișcați, domnule, metroul!” ”Nuuu! Doamne ferește!” ”Așteptăm până vine lumea de la Universitate, în p... mea! Mare chestie!”. ”Coborăm și stăm în față!” ”Să vină pompierii!”  ”Vrem să ieșim!” ”Pe stânga scoate flamă!” - sunt câteva dintre reacțiiLE care se aud pe înregistrarea de la metrou. 

Apoi, în tunel, martora care filmează evacuarea pasagerilor a izbucnit în plâns. ”Pompierii au venit abia acuma. Băi frate, dădeau înapoi, vroiau să ne omoare în p... mea. Nu mai urc în niciun metrou.”, spune femeia în lacrimi. 

”Referitor la ce s-a întamplat la metrou, am imagini. Am fost acolo, nu am cuvinte. Difuzați imaginile să vadă toată lumea. Dacă nu eram noi, cei din față, să intrăm peste conductor eram morți toți probabil, pentru că dispecerul îi spunea prin stație sa dea înapoi la Romană. Dacă mișca metroul, bubuia întruna. Se vedea ca și cum un fulger lovește un stâlp”, este mesajul primit pe Fii Obsevator.

Pe acelaşi subiect

Panică și fum dens la metrou, la Piața Romană. Pompieri: Incendiul a fost stins, călătorii au fost evacuați prin tunel

Pompierii au finalizat intervenția, iar călătorii au fost evacuați în siguranță. Circulația a fost reluată pe Magistrala 2 Pipera – Berceni. În prezent cauza incendiului de la metrou este cercetată, şeful ISU Bucureşti-Ilfov, Orlando Şchiopu a vorbit despre o flacără la o cutie cu conductori la nivelul şinei, în timp ce Metrorex susţine că a fost degajare de fum în urma defecțiunii tehnice a unui tren

Rând pe rând, oamenii au ieşit speriaţi direct pe şine şi au traversat pe jos tunelul. Au fost evacuate 172 de persoane, dintre care 25 au avut nevoie de asistenţă medicală. La suprafaţă erau aşteptaţi de zeci de autospeciale de intervenţie, echipaje SMURD şi ambulanţe. A fost activat şi planul roşu de intervenţie, alte câteva sute sute de călători au fost evacuaţi din staţiile de metrou învecinate. Circulaţia metroului pe Magistrala 2, cea mai aglomerată dimineaţa, a fost oprită aproape două ore. Timp în care, agitaţia s-a mutat la suprafaţă. Circulaţia la metrou a fost reluată pe un singur fir după ora 10.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Fii Observator » Incendiu la metrou. Pasagerii blocați urlă și intră peste mecanicul care încerca să repornească trenul: "Mai, omule, nu!". VIDEO