Antena Meniu Search
x

Video Filmul incendiului devastator de la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava. Cuprinsă în întregime de flăcări, turla s-a făcut una cu pământul

Un incendiu violent a izbucnit la o mănăstire din judeţul Suceava. Flăcările, de câţiva metri, au mistuit o biserică veche şi mai multe chilii. Pompierii, care au intervenit cu 8 autospeciale, au reuşit să salveze celelalte construcţii. Nimeni nu a fost rănit, însă pagubele sunt însemnate. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 19:27

Vezi și

''Cade turla!'' Cuprinsă în întregime de flăcări, turla Mănăstirii din Podu Coşnei s-a făcut una cu pământul. Acoperişul bisericii a luat foc la răsăritul soarelui. Vâlvătaia a cuprins rapid întreaga clădire şi a ajuns inclusiv la chiliile călugărilor. 

De la ce ar fi pornit incendiul de la Mănăstirea Podu Coşnei

Localnicii au dat alarma la 112. 8 maşini de pompieri s-au luptat cu flăcările care se vedeau şi de la kilometri distanţă. Materialul lemnos din care au fost ridicate ambele construcţii le-a făcut misiunea şi mai dificilă. 

maior Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: A ars paraclisul acestei mănăstiri şi parţial corpul de chilii, însă au fost salvate mai multe clădiri din complexul monahal şi până acum nu s-au înregistrat victime.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii încearcă să afle acum cauza incendiului devastator. Cel mai probabil, spun ei, focul a fost provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică. 

Biserica şi corpul de chilii afectate au fost construite acum aproape 20 de ani. Atunci, camerele aveau alt scop. 

Viluț Mezdrea, primar Poiana Stampei: În trecut, a fost cămin, casă de locuit pentru copiii sărmani ai comunei Poiana Stampei şi localităţile învecinate, de care avea grijă părintele Mihai Negrea.

Autorităţile spun că vor să îl ajute pe stareţul mănăstirii din Suceava la reconstrucţia lăcaşului de cult cu bani din bugetul local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul incendiului devastator de la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava. Cuprinsă în întregime de flăcări, turla s-a făcut una cu pământul