Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava. Paraclisul şi un corp de chilii, mistuite de flăcările violente

Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu puţin timp la o mănăstire în judeţul Suceava. Flăcările au cuprins Mănăstirea Podu Coşnei, respectiv biserica veche şi un corp de clădire în care sunt chiliile călugărilor.

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 11:21

Vezi și

Focul a plecat din zona acoperişului şi a cuprins întreaga clădire a bisericii care a ars violent. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu opt autospeciale de stingere şi o autoscară mecanică. Au mers acolo şi două ambulanţe SMURD. Nu au fost anunţate victime.

Coloana imensă de fum s-a putut observa şi de la kilometri distanţă. Reprezentanţii ISU spun că au fost afectate de flăcări paraclisul și corpul de chilii, care au fost ridicate în anul 2006. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi lucrează pentru lichidarea ultimelor focare. Deocamdată nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul.

Pompierii militari au salvat biserica mănăstirii, casa stăreției, clădirea centralei termice, construcţii anexe ale mănăstirii (corp comun cu chiliile afectate de foc) şi alte clădiri din complexul monahal, cu bunurile aferente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu devastator la Mănăstirea Podu Coşnei din Suceava. Paraclisul şi un corp de chilii, mistuite de flăcările violente