Antena Meniu Search
x

Filmul incidentului de la metrou: cum s-a blocat o garnitură între staţiile Griviţa şi Basarab. 276 de călători au fost evacuaţi prin tunel

A fost panică la metrou în această dimineaţă după ce o garnitură s-a stricat şi a rămas blocată între staţiile Griviţa şi Basarab. 276 de călători au fost evacuaţi sub supravegherea pompierilor şi au fost nevoiţi să meargă mai bine de 100 de metri pe jos prin tunel, până în staţie. Linia a fost deconectată de la alimentarea cu energie electrică pentru ca oamenii să nu fie puşi în pericol. Până când garnitura defectă a fost retrasă din tunel, circulaţia s-a desfăşurat alternativ. Traficul la metrou a revenit la normal în jurul orei 10.00.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 13:47

Vezi și

Alerta s-a dat puţin înainte de ora 8.00 dimineaţa. Garnitura de metrou s-a blocat între staţia Basarab şi Griviţa. 

DISCUŢIE REPORTER - POMPIER:

-Este adevărat că a fost incendiu?

-Nu. 

Pe acelaşi subiect

-A luat ceva foc?

-S-au blocat frânele la metrou, doar atât!

Imediat mai multe echipaje de pompieri au fost trimise în zonă. "Informaţia pe care am primit-o făcea referirea la o defecţiune tehnică care a determinat blocarea garniturii pe tunel şi informaţiile care ne interesau foarte mult erau dacă este un incendiu sau dacă este o degajare de fum sau o problemă electrică", a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

DISCUŢIE REPORTER - PAZNIC DE LA METROU

-Se blocase între staţii?

-Unii zic că a luat foc!

-S-a anunţat ceva, că a luat foc?

-Nu se spune!

-Nu se spune?

-Nu, nu, nu!

-Se spune defecţiune ceva, atât!

-Şi dumneavoastră de unde ştiţi?

-Mi-a spus un pompier!

Oficial, salvatorii care au intrat în subteran nu au simţit miros de fum. Alimentarea cu energie electrică a fost oprită şi însoţiţi de pompieri, călătorii au ieşit încolonaţi, mergând pe jos, prin tunel, până au ajuns la peronul staţiei Basarab. 

Aproximativ o oră a durat din momentul în care garnitura de metrou a rămas blocată în subteran şi până când pompierii i-au evacuat pe toţi cei aproape 300 de călători. Şi medicii au venit să ofere sprijin, dar din fericire nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri.

Şi alţi călători au fost afectaţi de stricarea garniturii. 

DISCUȚIE REPORTER - CĂLĂTOR

- Şi pe noi ne-a dat jos la Griviţa din metroul acela! Ne-a mutat în partea asta! Ne-a lăsat pe linia aceasta! 

- V-a dat jos din metrou?

- Ne-a dat jos dintr-un metrou şi ne-a mutat în celălalt. 

- V-a zis de ce?

- Habar nu am! Chiar nu ne-a zis nimeni nimic!

Metrorex a precizat că trenul defect a fost retras la depou şi va fi verificat pentru a se stabili de ce s-a stricat. Toată nebunia a durat aproape două ore, iar circulaţia a revenit la normal în jurul orei 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului de la metrou: cum s-a blocat o garnitură între staţiile Griviţa şi Basarab. 276 de călători au fost evacuaţi prin tunel