Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul jafului comis de un tânăr din Sri Lanka într-un fast food din Bucureşti. Banii, cheltuiţi în mare parte pe biletul de avion spre ţara lui

Un muncitor din Sri Lanka a jefuit un restaurant dintr un mare mall din Bucureşti. Individul a lucrat câteva luni în acel local, iar după demisie a revenit să dea lovitura. A furat 20 de mii de lei, dar a fost prins când se pregăta să plece din aeroportul Otopeni în ţara natală.

de Ana Grigore

la 29.01.2024 , 20:18

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că invididul cunoştea foarte bine locul. A mers glonţ în biroul şefului şi a avut nevoie de 99 de secunde şi un levier ca să plece cu seiful la subraţ. Asta le-a indicat poliţiştilor că hoţul fie este de-al casei, fie a primit un pont de la unul dintre angajaţi. Iar sesizarea managerului a restrâns şi mai mult cercul suspecţilor.

Crina Eșanu, poliția Capitalei: În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cetățean străin. Ar fi fost sustras un seif metalic, în care se aflau peste 19.600 de lei. 

A avut nevoie de 99 de secunde şi un levier ca să plece cu seiful la subraţ

Vezi și

Un srilankez mai exact. Fost angajat. Şi poliţiştii cred că ar fi premeditat totul. A demisionat la începutul anului motivând că are probleme în familie. Apoi a aşteptat 3 săptămâni şi s-a întors la fostul loc de muncă. În timpul spargerii a stat numai cu capul în jos, semn că ştia unde sunt camerele de luat vederi. Totuşi, planul nu a fost perfect şi după 7 zile a ajuns în arest.

Pe acelaşi subiect

Ana Grigore, reporter Observator: Bărbatul a fost prins aici, pe aeroportul Otopeni, cu puţin timp inainte să decoleze aeronava cu care urma să ajungă în Sri Lanka. La audieri, le-a declarat poliţiştilor că o mare parte din banii furaţi i-a cheltuit pe biletul de avion.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, furtul său fiind pedepsit de legea din România cu până la şapte ani de închisoare. Ca mulţi alţi asiatici, individul a venit în România cu gândul unei vieţi mai bune, iar procedurile de selecţie nu sunt deloc uşor de trecut.

Elena Panțiru, cofondator Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă din România: În România, în legislatia lucrătorilor străini există o prevedere foarte clară care spune că să nu aibă antecedente. În Sri Lanka este o legislaţie foarte bine pusa la punct. Dacă este în curs de desfăşurare a unui proces, el nu are voie să părăsească până ce nu are o hotărâre definitivă în legătură cu procesul respectiv. 

Peste 100 de mii de muncitori străini au primit numai anul trecut permisre de muncă în România. Cei mai mulţi dintre ei sunt din Asia, peste 65.000. Iar ţările din care vin sunt Nepal, Sri Lanka şi Turcia.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Filmul jafului comis de un tânăr din Sri Lanka într-un fast food din Bucureşti. Banii, cheltuiţi în mare parte pe biletul de avion spre ţara lui