Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Mureș. Fetița de 6 ani peste care a căzut un copac de câteva tone a murit sub ochii tatălui. Surioara ei e în stare critică

Familie distrusă de vijelie. O fetiţă de 6 ani a fost ucisă de un copac în timpul furtunii, în judeţul Mureş. Copila, sora şi mama ei s-au adăpostit într-un cort care să le ferească de ploaie. Nu le-a ferit însă de tragedie. Un molid smuls de vânt s-a prăbuşit peste cortul lor, în timp ce tatăl a asistat neputincios la întreaga dramă. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 01.08.2021, 21:44

Vezi și

Doi părinţi nu ştiu pentru cine să se roage. Pentru fetiţa de şase ani pe care au pierdut-o fulgerător sau pentru sora ei, de cinci ani, aflată în stare critică. Veniseră în camping într-o poieniţă aflată la marginea pădurii, pe Valea Ilvei, în comuna Lunca Bradului, alături de alte familii cu copii. Spre seară, a pornit brusc o vijelie, iar mama şi cei doi copii s-au adăpostit de ploaie. Vântul, care sufla cu peste 70 km/h, a doborât un copac exact peste cortul lor.

Andre Rotaru, reporter Observator: În momentul în care rafala de vânt a lovit, arborele s-a rupt foarte aproape de rădăcină. Copacul, care cântăreşte 6-7 tone, spun experţii, a zdobit două corturi. În primul nu se afla nimeni, în cel de-al doilea erau cei doi copii alături de mama lor.

Tatăl fetițelor a fost martor neputincios la tragedie

Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului: Scena este una care ar putea fi greu de privit pentru un părinte. Nu putem să zicem: acolo sau dincolo va cădea un arbore. Lucrurille astea sunt ca ruleta rusească.

Mama şi fetiţa cea mică au ajuns la spitalul din Mureş. Femeia are o fractură la umăr, dar copila a fost lovită la cap şi abdomen. 

Voichița Pantea, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: A suferit în cursul serii o intervenţie chirurgicală. Este conştientă, cooperantă, într-o stare stabilă.

La mică distanţă de locul tragediei, avea loc un festival de muzică, unde erau, de asemenea, spectatori veniţi cu corturile. Cei prezenţi au primit mai multe alerte pe telefon. Dan Helciug, prezentatorul evenimentului, povesteşte cât de puternică a fost furtuna.

Dan Helciug, artist: Într-o fracţiune de secundă, a pornit un vânt straniu. A început o nebunie. zburau pe-acolo tot felul de obiecte. Au început trăsnetele să cadă, le vedem la o distanţă de vreun kilometru, doi. Noi ne-am adăpostit pe unde am mai putut, în căbănuţe, oricum, cât mai departe de copaci.

Daniel Iancu, organizator Ilva Fest: Am primit o alertă că va fi o vijelie şi reacţia mea ca organizator a fost să merg pe scenă imediat şi să opresc spectacolul.

Dan Helciug, artist: După zece minute am primit mesajul Ro-Alert că s-a întâmplat o nenorocire la un kilometru de noi, exact unde am văzut noi trăsnetele.

Familia care avea cortul lângă a scăpat cu viaţă pentru că a rămas în ploaie, de teamă să nu cadă copacii. Zeci de arbori au fost rupţi în timpul furtunii, în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Mureș. Fetița de 6 ani peste care a căzut un copac de câteva tone a murit sub ochii tatălui. Surioara ei e în stare critică