Antena Meniu Search
x

Florian Coldea, SUSPENDAT în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă. POVESTEA din spatele acestui scandal (FOTO, VIDEO)

La două zile după ce a participat la o întâlnire cu conducerea SRI, alături de foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, Sebastian Ghiţă a dispărut.

La două zile după ce a participat la o întâlnire cu conducerea SRI, alături de foştii membri ai Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului asupra Serviciului, Sebastian Ghiţă a dispărut.

Pe 21 decembrie 2016, Sebastian Ghiţă trebuia să se prezinte la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, în care fostul deputat este cercetat alături de Victor Ponta, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

De atunci au trecut mai multe săptămâni, iar pe numele lui Ghiţă au fost emise mandate de aducere şi de arestare, fostul deputat fiind dat şi în consemn la frontieră.

În tot acest timp, Sebastian Ghiţă s-a prezentat în casele oamenilor prin intermediul unor înregistrări difuzate de postul de televiziune pe care îl patronează, el făcând tot felul de dezvăluiri incendiare, principalele sale ţinte fiind adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În aceste înregistrări, Ghiţă portretizează o relaţie extrem de strânsă pe care ar fi avut-o cu Kovesi, pe care susţine că a cunoscut-o în sediile SRI, unde au avut loc "poate sute de întâlniri" (înregistrare din 28 decembrie), dar şi cu Florian Coldea, cu care ar fi fost în numeroase vacanţe, fiind chiar buni prieteni de familie.

Episodul 1

În prima înregistrare, din 28 decembrie, Ghiță susține că Liviu Dragnea a fost tot timpul ameninţat şi şantajat în campania electorală, să nu devină premier. Fostul deputat a susţinut că şi el a fost şantajat să facă denunţuri împotriva şefului PSD, iar acum doi ani împotriva lui Victor Ponta. 

Episodul 2

În cea de-a doua înregistrare, pe 29 decembrie, omul de afaceri a afirmat că toate dosarele cu patroni de media au fost "măsluite", susţinând că fostul preşedinte Traian Băsescu i-ar fi spus că are înregistrări cu felul în care a fost plănuită închiderea lui Dan Voiculescu.

El susţine că Laura Codruţa Kovesi l-a folosit pentru a fabrica un dosar.

"Am văzut cu ochii mei ce a făcut Codruţa Kovesi în cazul Realitatea Media. Îşi dorea un caz spectaculos si m-a folosit pentru a fabrica un dosar", a declarat Ghiţă.

"Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate", a spus el.

Episodul 3

Pe 2 ianuarie, Sebastian Ghiţă a susţinut, în cea de-a treia înregistrare, că dosarul Realitatea Media a fost "măsluit" şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem".

El susţine, de asemenea, că actualul procuror-şef al DNA ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a veni cu "denunţuri şi date pe care să le interpreteze, dorind să facă un dosar mare care să o împingă spre vârful Ministerului Public".

În plus, Ghiţă dezvăluie că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii şi care a plecat din ţară în anul 2000, a fost adus în România din Indonezia pe banii unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român".

Ghiţă a susţinut că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului.

Episodul 4

Sebastian Ghiţă şi-a continuat seria dezvălurilor pe care le-a făcut din momentul dispariţiei sale. De această dată, Sebastian Ghiţă a dat publicităţii, pe 3 ianuarie, o înregistrare audio în care protagonistul principal a flost fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Ascultaţi-l, vă rog, pe Traian Băsescu ce povesteşte despre întâmplările din biroul său, pe care le-a înregistrat, întâmplări petrecute în prezenţa lui Florian Coldea, a Codruţei Kovesi, a Cameliei Bogdan. Dacă asta vi se pare justiţie, atunci nu mai am ce spune", spune Sebastian Ghiţă despre înregistrarea cu Traian Băsescu.

Episodul 5

În episodul 5, de pe 5 ianuarie 2017, personajul principal al dezvăluirilor este Florian Coldea. Fugarul Sebastian Ghiţă mărturiseşte fapte de o gravitate extremă, legături foarte strânse cu şefii structurilor de forţă din România şi decizii controversate la care a participat activ.

"Bănuiesc că v-aţi întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri (secrete n.r). În 2008 l-am cunoscut pe Coldea, eram tineri, aveam copiii mici. Şapte ani copiii noştri au crescut împreună. Nu dau poze că n-au nicio vină copiii. Veţi vedea şi alte dovezi ale relaţiei mele cu Coldea din vacanţele făcute împreună. Aşa am ajuns s-o cunosc pe Kovesi şi să mă împrietenesc cu ea. M-am văzut cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine la cramă am chefuit împreuna la vilele de la Neptun, Sinaia şi în alte locuri", spune Ghiţă.

Sebastian Ghiţă susţine că a fost implicat în mod direct în numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA.

Episodul 6

În următorul episod, cel de pe 9 ianuarie, fostul deputat dezvăluie că generalul SRI Florian Coldea l-a ameninţat pe fostul premier Victor Ponta în cazul în care finalizează proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov şi povesteşte că Florian Coldea a fost oaspetele său la o vilă a familiei sale, de la Cheia. 

"În februarie 2015 a fost oaspetele meu, la o vila a familiei de la Cheia. A venit cu familia sa. Am dovezi şi am să vi le arăt. Ponta îşi dorea să continue proiectul Comarnic - Brasov, însa Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta şi pe el şi pe funcţionarii CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă va semna contractul. În februarie 2015 i-am reproşat lui Coldea că blochează România şi nu numai. Mi-a răspuns nervos că europenii vor autostrada Piteşti-Sibiu, pentru că acolo e definit culoarul european, iar restul de bani trebuie să îi păstrăm pentru armament. Pe 17 februarie eu şi Ponta ne-am trezit cu un dosar", afirmă Sebastian Ghiţă.

Episodul 7

Aseară, în ultima înregistrare din această saga, omul de afaceri a declarat că la începutul lui 2010 a fost în vacanţă în Seychelles cu prim-adjunctul SRI Florian Coldea, iar în 2012 a fost în Toscana cu Coldea şi cu Vasile Dîncu.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, dispărut de trei săptămâni şi pe al cărui nume a fost emis mandat european de arestare, a declarat, miercuri, într-o nouă înregistrare, că la începutul lui 2010 a fost în vacanţă în Seychelles cu prim-adjunctul SRI Florian Coldea, iar în 2012 a fost în Toscana cu Coldea şi cu Vasile Dîncu.

În cea de-a şaptea apariţie televizată de la dispariţia sa, Ghiţă a povestit că el şi familia sa au stat 10 zile la Hotelul Hilton Seychelles, împreună cu familia lui Coldea.

Omul de afaceri a susţinut că i-a solicitat lui Coldea sprijinul pentru alegerea lui Victor Ponta la conducerea PSD, la Congresul care urma să aibă loc în februarie, însă acesta i-ar fi răspuns că nu poate pentru că Traian Băsescu nu îl doreşte pe Ponta, preferându-i pe Cristian Diaconescu sau pe Mircea Geoană.

"Am stat 10 zile şi îmi aduc aminte că îl rugam să-l ajute pe Ponta să câştige alegerile PSD, însă Coldea îmi spunea că Băsescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine, dar să nu ajungă Ponta la PSD a fost mesajul", susţine Ghiţă. 

Cine este Florian Coldea

Mihail Florian Coldea este un general român, care a îndeplinit până joi funcţia de director adjunct al Serviciului Român de Informaţii. S-a aflat pentru câteva luni şi la conducerea interimară a SRI, în anul 2006, în urma demisiei din funcţie a lui Alexandru Radu Timofte, până la numirea lui George Maior, iar în timpul mandatului acestuia din urmă, a ocupat scaunul de prim adjunct al lui Maior. Şi-a începout cariera în cadrul SRI, chiar după absolvirea studiilor.

A terminat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Naționale de Informații din București, urmând ulterior mai multe cursuri de pregătire cu profil antiterorist şi de informaţii, atât în ţară, cât şi peste hotare. A debutat lucrând în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informații, deținând o serie de funcții de conducere.

Numele său a fost destul de vehiculat în presa centrală, în 2005, în perioada răăirii celor trei jurnalişti români în Irak. A fost atunci unul dintre c2ei ce coordonau operaţiunile de recuperare a acestora, în parteneriat cu generalul SIE, Adrian Isac.

A fost ulterior avansat în gradul de locotenent-colonel şi numit, prin Decret al Preşedintelui României, în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, cu rang de secretar în stat, în august 2005, de unde a avansat în gradul de colonel un an mai târziu.

În plin proces de suspendare a lui Traian Băsescu, preşedintele ţării la acea vreme, a fost acuzat de Mircea Geoană că urmăreşte şantajarea judecătorilor Curţii Constituţionale care au dat un verdict favorabil în privinţa legalităţii suspendării lui Băsescu.

În data de 18 aprilie 2008, Florian Coldea a fost avansat de Traian Băsescu, la gradul de general de brigadă, cu o stea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Florian Coldea, SUSPENDAT în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă. POVESTEA din spatele acestui scandal (FOTO, VIDEO)