Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre introducerea certificatului verde: "Nu văd o restrângere a drepturilor"

Florin Cîţu, premierul României, a declarat că introducerea certificatului verde nu reprezintă o restrângere a drepturilor.

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 18:53

Florin Cîţu, despre introducerea certificatului verde: "Nu văd o restrângere a drepturilor"
- Facebook / Florin Cîţu

Declaraţia a fost făcută la Târgu-Mureş, acolo unde Florin Cîţu îşi prezintă moţiunea pentru şefia PNL. Premierul a folosit drept argument faptul că în întreaga Europa s-a folosit certificatul verde şi nimeni nu a considerat că reprezintă o încălcare a drepturilor civile. "Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (...) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare - persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate", a declarat Florin Cîţu, la Târgu-Mureş.

Declaraţiile premierului vin în contextul în care Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar ar trebui trecută şi votată în Parlament, nu introdusă printr-o hotărâre de Guvern. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat joi hotărârea prin care se introduce certificatul verde în localităţile în care rata de infectare este între 3 şi 6 la mie. Cu alte cuvinte, cei care vor să participe la nunţi, botezuri, spectacole sau să intre într-un restaurant sau cinematograf trebuie să facă dovadă că sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau sunt testaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu, despre introducerea certificatului verde: "Nu văd o restrângere a drepturilor"