Antena Meniu Search
x

IT-ist cu trei facultăți din Alba, în seră. Florin a renunţat la munca de birou pentru agricultură

Un IT-ist din Alba, fost profesor, a renunțat la munca de birou pentru agricultura. Și-a construit o seră în care cultivă legume și plante aromatice.

Vezi și

Un IT-ist din Alba, fost profesor, a renunțat la munca de birou pentru agricultura. Și-a construit o seră în care cultivă legume și plante aromatice.

În sera lui din Alba, printre plantele pe care le-a sădit, Florian Hada vorbeşte cu pasiune despre agricultură. Deşi are trei facultăţi, simte că locul lui nu este nici la catedră şi nici în faţa unui calculator. 

Florian Hada - agricultor:

De multă vreme îmi plac plantele şi treptat am ajuns să mă ocup tot mai mult de ele. De doi ani mă ocup exclusiv de asta. Nu conteată numărul de diplome, contează pasiunea pe care o pui în ce faci.

În seră domneşte ordinea. Răsadurile şi ghivecele sunt aşezate la linie. Roşii, broccoli sau salată, de toate se găsesc aici. Momentan, bărbatul vinde doar plante aromatice. Un fir de busuioc costă 15 lei. 

A riscat totul, iar acum trăieşte doar din agricultură. În ultimii trei ani, a investit 10 mii de lei în seră. Şi-a recuperat însă banii în mai puţin de un an. Acum, chiar el merge la piaţa din Cetate, în fiecare weekend. În plus, îşi vinde marfa şi pe internet. 

Florian Hada - agricultor:

Preferatele mele sunt extrem de gustoase, cu miezul extrem de compact, mai au defecte, dar asta nu ne împiedică să le consumăm, iar seminţele le păstrăm de la an la an. E o combinaţie de gust dulce, cu puţin acid acrişor. 

Pentru ca plantele să arate astfel, este însă nevoie de multă muncă. Fosttul profesor stă de dimineaţă până seara să le îngrijească. Recunoaşte că familia l-a susţinut să facă întotdeauna ce îi place. Iar asta i-a dat curaj. 

Maria Hada - mama lui Florian:

Am fost puţin speriată, ca sa zic un cuvânt blând, când a plecat din învăţământ, pentru că mă gândeam ce se va întâmpla? Un om care este pasionat de ceva este un om realizat.

Doar în acest an, Florian Hada a câştigat din afacerea lui 12 mii de lei. Are planuri mari. Vrea să tehnologizeze sera, pentru o producţie mai bogată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » IT-ist cu trei facultăți din Alba, în seră. Florin a renunţat la munca de birou pentru agricultură