Antena Meniu Search
x

Focarul de norovirus de la liceul Luis Ţurcanu din Timişoara a fost închis. Sursa a rămas neidentificată

Medicii de la Institutul Cantacuzino au reuşit să desluşească cazul misterios de la liceul Luis Ţurcanu din Timişoara, unde în urmă cu o săptămână, zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 09:44

Vezi și

"Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienții internați, iar probele de apă recoltate din incinta unității de învătământ nu conțin microorganisme patogene. Prin urmare, în conformitate cu metodologia și având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din județul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată", spun reprezentanţii DSP Timiş.

Potrivit specialiştilor, norovirsul ar explica atât simptomele, cât şi gradul de contagiune extrem de ridicat. Vă reamintim că, primii care au acuzat simptome de greață, vărsături, dureri abdominale puternice, dar şi diaree au fost copiii, urmând ca mai apoi şi profesorii să se simtă rău.

Toţi au ajuns la acea vreme la spital şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. După incident, elevii au făcut ore online timp de doua zile.

Focar de norovirus la colegiul din Timişoara

Primii copii au început să se simtă rău în urmă cu o săptămână. Toţi au avut aceleaşi simptome: greaţă, vărsături, dureri abdominale puternice şi diaree. Cel mai mic dintre ei are doar 11 ani. Părinţii au sunat speriaţi la 112 să ceară ajutor.

După ce medicii i-au consultat, şi-au dat seama că, pe lângă aceleaşi probleme, toţi mai aveau în comun un lucru - sunt elevi la un colegiu de elită din Timișoara. De la o oră la alta, situaţia s-a agravat. Între timp, la spitalul de boli infecţioase au ajuns şi profesori din liceu. Şi ei cu aceleaşi simptome. După câteva ore, şi directoarea liceului a ajuns la spital pe perfuzii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » Focarul de norovirus de la liceul Luis Ţurcanu din Timişoara a fost închis. Sursa a rămas neidentificată