Antena Meniu Search
x
LIVE

Disperare pentru localnicii unei comune din Bistriţa Năsăud. Urşii le atacă gospodăriile în fiecare noapte (Video)

Vuvuzele, aparate radio şi becuri aprinse toată noaptea. Aşa speră localnicii unei comune din Bistriţa Năsăud să sperie ursul care a ajuns să le atace, noapte de noapte, porcii din gospodării.

De Redactia Observator la 03.04.2019, 23:15
Vezi și

Vuvuzele, aparate radio şi becuri aprinse toată noaptea. Aşa speră localnicii unei comune din Bistriţa Năsăud să sperie ursul care a ajuns să le atace, noapte de noapte, porcii din gospodării. Patru animale au fost sfâşiate în nicio săptămână de sălbăticiunea care a ajuns să coboare până la câmpie după hrană.

De câteva nopţi, locuitorii din Milaş nu mai au somn. Îşi apără cum pot animalele din gospodărie după ce un urs a dat iama în coteţe. Un localnic a văzut cum ursul i-a furat porcul de peste 100 de kilograme din coteţ. Bărbatul a aprins farurile tractoruluil. Lumina puternică a speriat ursul care si a abandonat prada.

Pentru a-şi salva animalele, oamenii au început să îşi instaleze garduri electrice, să facă focul şi chiar să-şi lase radiourile să meargă toată noaptea.

Şi crescătorilor de oi le e teamă de atacul animalelor sălbatice. Un cioban şi-a cumpărat 10 câini ciobăneşti care să se poată bate cu ursul.

Primarul a anunţat că oamenii vor fi despăgubiţi pentru animalele pierdute.

Iosif Gabor, primar comuna Milas: Acum intr-o saptamana au atacat 4 gospodarii si au omorat 6 porci. Probabil au coborat din cauza defrisarilor n-au avut ce manca la munte si au dat aici de animale.

În urma plângerilor, Ministerul Mediului a dat ordin ca ursul, care era monitorizat din 2017, să fie împuşcat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Disperare pentru localnicii unei comune din Bistriţa Năsăud. Urşii le atacă gospodăriile în fiecare noapte (Video)

Breaking News

Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Poliția e în alertă

Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Poliția e în alertă