Antena Meniu Search
x

Forţe armate impresionante sunt, la ordinul lui Putin, în stare de alertă!

Avioanele de luptă ruseşti au fost plasate în stare de alertă sporită în cazul unui conflict, în cadrul unor exerciţii ordonate de Vladimir Putin.

„Avionale noastre de luptă patrulează în mod constant în spaţiul aerian de la frontiera districtelor militare. Imediat ce au fost plasate în stare de alertă ridicată, unităţile de avioane din Districtul Militar de Vest s-au mobilizat în zonele operative în care sunt alocate. În prezent, bombardierele de la nivelul districtului participă la misiuni de antrenament, ţintind un adversar imaginar aflat în raza de acţiune a aviaţiei", se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, conform Interfax. 

Trupe aeroportate s-au alăturat manevrelor miercuri, din ordinul lui Putin. Până la 150.000 de militari, 90 de avioane, peste 120 de elicoptere, 880 de tancuri, peste 1.200 de unităţi de tehnică militară şi 80 de nave participă la aceste exerciţii.

„Având în vedere că situaţia din Ucraina nu este stabilă în prezent, asemenea exerciţii reprezintă o cauză justificată de îngrijorare, iar probabilitatea ca asemenea evenimente să fie doar o coincidenţă este destul de mică”, a declarat adjunctul ministrului lituanian al Apărării, Marijus Velicka.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Forţe armate impresionante sunt, la ordinul lui Putin, în stare de alertă!