Antena Meniu Search
x

Alina Bica a fost dată în urmărire generală

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire generală, miercuri, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire generală, miercuri, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”. Fotografia acesteia şi informaţii despre motivul căutării au fost postate pe site-ul Poliţiei Române, alături de fotografiile altor peste 1.100 de români daţi în urmărire.

Pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Persoane urmărite”, a fost postată fotografia fostei şefe a DIICOT, cu menţiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei închisorii emis în 26 iunie de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală.

Conform procedurilor, Poliţia a solicitat deja instanţei emiterea mandatului european de arestare.

Pe pagina dedicată persoanelor căutate există postate numele şi fotografiile a peste 1.180 de persoane date în urmărire generală.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis marţi achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop şi în care în primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, fosta şefă a DIICOT a fost condmnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută astfel decizia din primă instanţă.

osta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, săptămâna trecută, la instanţa supremă, că Bica nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alina Bica a fost dată în urmărire generală