Antena Meniu Search
x

Fostul deputat Bogdan Olteanu s-a predat autorităților, după ce a fost condamnat la închisoare. Video

După Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, încă un fost şef al Camerei Deputaţilor a ajuns după gratii. Lider marcant al PNL multă vreme, Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu. Banii erau dați pentru că Vântu și-l dorea pe Liviu Mihaiu în fruntea Rezervației Deltei Dunării.  

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 29.10.2020, 20:55

Vezi și
  • Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
  • Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Preşedinte al Camerei Deputaţilor, viceguvernator al Băncii Naţionale şi deputat de Bucureşti. Sunt funcţii cheie pe care Bogdan Olteanu le-a ocupat în ultimii 16 ani. Astăzi, însă, s-a transformat în deţinut. S-a predat Poliţiei la scurt timp de la aflarea sentinţei.

"S-a prezentat un bărbat pe numele căruia a fost emis un mandat de executare. Acesta a fost emis de Tribunalul București pentru o perioadă de cinci ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență", este mesajul transmis de autorități.

Concret, anchetatorii au convins judecătorii că, în 2008, Sorin Ovidiu Vântu i-a dat bani lui Bogdan Olteanu. În schimbul sumei de un milion de euro, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să intervină chiar la Călin Popescu Tăriceanu, la acea vreme premier al României. 

Şeful Guvernului avea rolul de a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, lucru care s-a şi întâmplat pe 18 septembrie 2008.

La nici o lună distanţă, Bogdan Olteanu a primit chiar în sediul PNL un milion de euro cash. Anchetatorii susţin că banii au fost aduşi de un angajat al lui Sorin Ovidiu Vântu. 

Procurorii nu au putut să facă vreo legătură între mita luată de fostul şef al Camerei Deputaţilor şi fostul premier. Denunţul a fost făcut de Sorin Ovidiu Vîntu, care a prezentat şi probe că unul dintre locotenenţii săi i-a dus banii cu o sacoşă lui Bogdan Olteanu.

Procurorii spun că, pe lângă milionul de euro, Bogdan Olteanu a primit de la Sorin Ovidiu Vântu şi consultanţă politică gratuită în campania electorală din 2008. 

Judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe Bogdan Olteanu la șapte ani de închisoare, motivând că probele anchetatorilor sunt cât se poate de clare. 

La fel au considerat şi magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, care însă au ales o pedeapsă mai mică, de cinci ani.

Judecătorii au confiscat banii şi au păstrat sechestrul pe maşina de lux şi vilele fostului viceguvernator BNR care, culmea, când era deputat, făcea parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor şi corupţiei.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fostul deputat Bogdan Olteanu s-a predat autorităților, după ce a fost condamnat la închisoare. Video