Antena Meniu Search
x

Fostul primar din Târgu Jiu, reţinut pentru mărturie mincinoasă, în dosarul spălării Porţii Sărutului cu jet de apă sub presiune

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reținut luni seară. Bărbatul este cercetat pentru mărturie mincinoasă, în dosarul spălării Porții Sărutului cu jet de apă sub presiune. 

De Diana Speretoiu la 29.11.2022, 14:33
Florin Cârciumaru
Fostul primar este cercetat pentru mărturie mincinoasă

Fost primar timp de 16 ani la Târgu Jiu şi fost senator, Florin Cârciumaru este cercetat acum pentru mărturie mincinoasă. Luni, el a fost audiat din nou, iar procurorii au decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Marţi, urmează să fie scos din arest şi cercetat în stare de libertate.

Dosarul a fost clasat de patru ori

Dosarul a fost deschis în 2013, după ce Poarta Sărutului si Masa Tăcerii din Târgu Jiu au fost spălate cu furtunul, cu jet de apă sub presiune, ca nişte covoare, fără vreun aviz de la Ministerul Culturii. Până acum, dosarul a fost clasat de patru ori, dar a fost redeschis din nou la solicitarea instanţei după ce un ONG a atacat rezoluţia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale.

Specialişti români şi experţi din Viena, Bruxelles şi Paris au studiat pe îndelete operele lui Brâncuşi după acest incident şi au constatat că, prin acţiunea rudimentară de curăţare a sculpturilor, a fost deteriorată parţial Poarta Sărutului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Fostul primar din Târgu Jiu, reţinut pentru mărturie mincinoasă, în dosarul spălării Porţii Sărutului cu jet de apă sub presiune