Antena Meniu Search
x

Foto! CUTREMURĂTOR! Cum arată BĂIATUL-BROASCĂ

Povestea lui Samuel Parks este una extrem de tristă. Acesta s-a născut cu o boală foarte rară, numită osteogeneză imperfectă

Povestea lui Samuel Parks este una extrem de tristă. Acesta s-a născut cu o boală foarte rară, numită osteogeneză imperfectă

Aceasta este o afecţiune genetică, caracterizată prin oase fragile, care se rup foarte uşor. În cazul unor persoane, boala se manifestă mai uşor, dar în cazul altora afectează traiul de zi cu zi foarte mult. Formele cele mai severe ale bolii duc la fracturi, scolioza, micşorarea în înălţime, fragilitatea pielii şi a muşchilor.

Născut pe 20 octombrie 1874, în Boston, Samuel avea mâinile şi picioarele deformate din cauza atâtor fracturi. Prima dată când s-a "expus" publicului (1893), a părut drept o curiozitate medicală. Se întâmplă la scurt timp după ce îşi dăduse seama că participarea la festivaluri şi carnavaluri îi asigura şi lui, şi familiei un trăi cât de cât decent.

58 de fracturi grave în 49 de ani!

Într-atât ajunsese, încât într-un timp, pentru a menţine atenţia asupra lui, se transformă în broască (încerca să sară precum una şi chiar să orăcăie). Ba mai mult, i se dăduse şi un costum de broască.

S-a căsătorit de două ori, dar nu s-a împlinit în plan personal. Prima soţie a murit în timpul naşterii celui de-al doilea copil al lor. Primul, din fericire, nu moştenise boala tatălui. După câţiva ani de la decesul soţiei, s-a căsătorit cu cea care se numea "liliputanul din Connecticut". Împreună (Baiatul-Broasca şi Prinţesa Wee-Wee) au susţinut multe spectacole, apoi s-au retras în Texas. El a murit în 1923, la vârsta de 49 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Foto! CUTREMURĂTOR! Cum arată BĂIATUL-BROASCĂ