Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fraudă cu accidente inventate în Argeş. Trei bărbaţi, reţinuţi după ce ar fi încasat banii de asigurare

Poliţiştii au descoperit o fabrică de dosare de despăgubiri în Argeş. Trei bărbaţi, printre care un inspector de daune, au fost reţinuţi după ce ar fi încasat banii de asigurare de la accidente care în realitate nu aveau loc. 

de Cristi Georgescu

la 08.10.2024 , 18:07

Povestea a început încă de acum doi ani, atunci când un inspector de daune suspect în dosar şi care colabora cu o societate de asigurări a cerut mită pentru a fabrica un dosar în cazul unui accident care în realitate nu s-a întâmplat. În acest fel, a şi primit bani de la o persoană pentru întocmirea acestor documente false.

Dosarul ar fi ajuns mai apoi la o firmă de daune şi riscuri din asigurări unde un reprezentant a aprobat acordarea despăgubirilor. Şi acesta din urmă este cercetat în cauză. Astfel, inspectorul de daună a emis, prin transferuri bancare către reprezentantul societăţii, mai multe sume de bani, odată ce acesta a aprobat plăţile pentru fiecare dosar.

Exista o înţelegere în urma căreia cei doi suspecţi care se ocupau de întocmirea şi aprobarea dosarelor de daună trebuiau să primească înainte de la celălalt suspect un procent de 25% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi aprobate. Pe fir au intrat inspectorii Direcţiei Generale Anticorupţie, care au făcut percheziţii la adresele celor trei implicaţi. În cauză, vorbim despre acuzaţii de luare şi dare de mită, în formă continuată. Cei trei suspecţi au fost conduşi la audieri şi apoi reţinuţi pentru 24 de ore. 

Vezi și
Cristi Georgescu Like
Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Evenimente » Fraudă cu accidente inventate în Argeş. Trei bărbaţi, reţinuţi după ce ar fi încasat banii de asigurare