Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Fructul zeilor", cultivat într-o livadă din Dăbuleni. Are de 6 ori mai multă vitamina C decât portocalele

Dăbuleni renunţă la pepeni şi devine patria fructelor exotice. Curmalii, de exemplu, s-au adapatat perfect în pământul românesc. Şi kaki, fructul zeilor, cum mai e cunoscut, pleacă de acolo la vânzare în toată ţara. 

de Diana Severin

la 18.10.2024 , 18:06

O adevărată livadă cu pomi exotici a apărut în patria pepenilor de la Dăbuleni. Iernile blânzi, primăverile cu temperaturi ridicate şi verile secetoase au făcut ca soiuri precum curmalul chinezesc sau kaki să se adapteze perfect în ţara noastră.

Agricutorii din Dăbuleni au dat pepenii pe kaki şi curmali

"Avem aici kaki sau fructul zeilor, este un fruct deosebit cu un continut mare de vitamina E. Baby kiwi, actinidia arguta. Cantitatea de vitamina C este de 6 ori mai mare decat cea a citricelor", spune Irina Titirica - doctor inginer.

Vezi și

O sută de grame de fructe conţine între 300 şi 600 miligrame de vitamina C. Fructele sunt recomandate în unele regimuri pentru slăbit. 

Pe acelaşi subiect

"Curmalul chinezesc a realizat o productie comparabila cu a celorlalti ani, o productie destul de buna, de calitate foarte buna ceea ce ne da sperante ca pe viitor vom avea un super fruct exotic, poate va deveni familiarizat si va fi in curand un fruct intalnit pe scara larga in sudul Romaniei", spune Aurelia Diaconu - director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cul­tura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Producătorii care au dat pepenii pe curmale spun că merită toată investiţia, mai ales că este un pom care produce fructe încă din primul an. 

"M-au interesat ca sunt foarte productivi si nu se stropesc, sunt bio, practic, nu i-am stropit cu nimic, nu le-am pus ingrasaminte, nu am dat cu erbicide", spune Preda Viorel, cultivator de pomi exotici.

Un puiete de curmal costă 60 de lei, în timp ce preţul pentru un kilogram de fructe porneşte de la 15 lei. 

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » "Fructul zeilor", cultivat într-o livadă din Dăbuleni. Are de 6 ori mai multă vitamina C decât portocalele