Antena Meniu Search
x

Video Furtună puternică în Gorj. Oamenii s-au baricadat în benzinării şi au închis tot. "Ţine poarta!"

România s-a răcorit cu ploi şi vijelii după cea mai fierbinte zi de până acum. Sute de copaci au fost doborâţi peste maşini sau case de vântul care a bătut cu puterea unui uragan. Pe litoral, turiştii au fugit îngroziţi de pe plajă din cauza vijeliei. Mai mulţi copii care participau la un concurs de canotaj, pe Lacul Siutghiol, au fost duşi de curenţi în stuf după ce caiacele lor s-au răsturnat. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 17:25

Vezi și

Ca un adevărat taifun. Aşa s-a dezlănţuit natura într-o comună din judeţul Gorj. Baricadaţi într-o benzinărie, mai mulţi oameni s-au chinuit să ţină uşile închise pentru ca vântul să nu ia totul pe sus: "Ţine poarta!" 

Furtună pe litoral. Turiştii au fugit de pe plajă

Norii negri de furtună şi ploaia i-au măturat şi pe turiştii aşezaţi încă de dimineaţă pe plajă. A fost o fugă contracronometru pentru a strânge bagajele şi prosoapele de pe şezlonguri.

Furtuna care s-a abătut asupra litoralului a surprins şi 10 copii, între 9 şi 14 ani, pe lacul Siutghiol. Participau la un concurs de caiace care, într-o clipă, a devenit un coşmar. "Ne-a prins intre mal şi Insula Ovidiu şi ne-a împins în stuful de la insulă. Acolo i-am strâns cât mai grupat şi am aşteptat. În 10 minute au apărut colegii mei", spune Aurelian Vlad, antrenor.

Pe acelaşi subiect

Şase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică. "Apa era foarte mică, la nivelul genunchiului în zona aia. Noi am plecat imediat de la ponton. Foarte greu s-a ajuns până acolo că era în momentul furtunii, cu două skijeturi şi cu o ambarcaţiune", declară George Stancioiu, şeful serviciului voluntari Primăria Ovidiu.

În câteva minute, furtuna a făcut prăpăd. Grindină cât oul de găină

În judeţul Vâlcea, la Horezu, potopul care a durat câteva minute a făcut prăpăd, iar grindina mare, cât oul de găină a distrus totul în cale. "Mamă, dar sunt mari. Uite, unele cât oul de găină!", se miră o femeie. "Stâlpii ăia de lemn au căzut şi i-au tras şi pe ăia de beton. Uită-te cât e de gros!", arată un localnic.

Ca după război arată şi o localitate din Timiş. "Toată lumea a ieşit pe străzi. Ţigle înăuntru, primăria e luată tare, a fost rău de tot", povesteşte un localnic. "Nu pot să zic că a durat mai mult de două minute, dar a fost ceva groaznic. Grindină, zgomote ciudate, ţigle zburate pe acoperiş... Nu ştiu, parcă se temina lumea", spune Răzvan Brăzdău, primar Moraviţa.

Meteo Bucureşti. Vijelie puternică în Capitală

O vijelie puternică s-a abătut dimineaţa şi asupra Bucureştiului, unde a fost un cod galben de averse și grindină timp de aproape două ore. Zeci de arbori au căzut în tot orașul, dintre care 30 pe mașini. În sectorul 5, o femeie a ajuns la spital după ce un copac i-a făcut praf maşina în care se afla. 

Natura s-a dezlănţuit în 18 judeţe, în timpul celor trei coduri roşii de ploi şi vijelii. În urma furtunilor, aproape 20 de stâlpi au căzut pe drum şi patru case au fost avariate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Furtună puternică în Gorj. Oamenii s-au baricadat în benzinării şi au închis tot. "Ţine poarta!"