Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mașini distruse de copacii prăbușiți, în București. În doar o oră, furtuna care a lovit Capitala azi dimineață a scăzut temperaturile cu 5 grade

Cea mai fierbinte zi de până acum a fost stinsă de ploi şi vijelii în trei sferturi din ţară. Grindina de dimensiunea unui ou a făcut prăpăd, în timp ce sute de copaci au fost doborâţi de vânt peste maşini sau case. Ghinionişti au fost şi turiştii de pe litoral, care, în această dimineaţă, au fost alungaţi de pe plajă de vântul care sufla chiar şi cu 70 de kilometri pe oră. Mai mulţi copii care se antrenau în caiace, pe Lacul Siutghiol, au fost şi ei surprinşi de furtună. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 15:06

Vezi și

Norii negri de furtună şi ploaia i-au măturat pe turiştii aşezaţi la primele ore ale dimineţii pe plajă. A fost o fugă contracronometru pentru a strânge prosoapele de pe şezlonguri şi genţile frigorifice. Furtuna care s-a abătut asupra litoralului a surprins 10 copii la un antrenament de caiace, pe lacul Siutghiol. Şase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au avut atacuri de panică şi au fost la un pas de hipotermie. 

Furtuna a făcut ravagii în București

O vijelie puternică s-a abătut dimineaţa şi asupra Bucureştiului, unde a fost un cod galben de averse și grindină timp de aproape două ore.

Zeci de arbori au căzut în tot orașul, dintre care 30 pe mașini. În sectorul 5, o femeie a ajuns la spital după ce un copac i-a făcut praf maşina în care se afla. 

Pe acelaşi subiect

La Horezu, norii negri au adus cu ei potopul

În judeţul Vâlcea, la Horezu, potopul, care a durat câteva minute, a făcut prăpăd, iar grindina mare, cât oul de găină a distrus totul în cale. Oamenii nu au fost feriţi nici la interior. Din cauza ploii torenţiale, magazinele dintr-un complex comercial au fost şi ele inundate. În Gorj, 50 de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic. În Bistriţa Năsăud, rafalele de 90 de kilometri pe oră au pus la pământ un viaduct imens ce traversează râul Someş. 12 grinzi, fiecare a câte 80 de tone, s-au prăbuşit ca piesele de domino. Podul ar trebui s fie inaugurat la finalul acestui an. 

Bucăţile mari de gheaţă au creat probleme şi pe Transalpina. Şoferii au înaintat cu greu din cauza stratului depus pe şosea. În total, natura s-a dezlănţuit în 18 judeţe, în timpul celor 3 coduri roşii de ploi şi vijelii. În urma furtunilor, aproape 20 de stâlpi au căzut pe drum şi 4 case au fost avariate. 

Temperaturile au scăzut cu 5 grade în București, în doar o oră de ploi şi tunete

Şi pe calea ferată au fost probleme. În această dimineaţă, tabela din Gara de Nord din Bucureşti arăta întârzieri de peste 300 de minute la mai multe trenuri. De altfel, şi Capitala s-a răcorit după o zi de foc. Temperaturile au scăzut cu 5 grade, în doar o oră de ploi şi tunete. Furtuna din această dimineață a creat numeroase probleme în București. În total, pompierii au intervenit în mai bine de peste 40 de locații, în 30 dintre acestea fiind vorba de mașini care au fost avariate de copaci doborâți de vânt.. Și acoperișul unei case a fost distrus, după ce vijelia a pus la pământ un stâlp de înaltă tensiune. În sectorul 5 al Capitalei, o mașină aflată în mers a fost avariată de un copac ce s-a prăbușit. Șoferul a fost extras din mașină de pompieri, este conștient și a fost transportat la spital. Au fost și mai multe străzi inundate în sectorul 6 al Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Zeci de mașini distruse de copacii prăbușiți, în București. În doar o oră, furtuna care a lovit Capitala azi dimineață a scăzut temperaturile cu 5 grade