Antena Meniu Search
x

Video Gafă majoră la inaugurarea unei şcoli din Dâmboviţa. Greşeală de ortografie gravă, într-un citat scris pe perete

Gafă de proporţii petrecută într-o şcoală nou construită în Buciumeni, Dâmboviţa, şi inaugurată cu mare fast. Un citat din Anatole France, tradus în limba română şi scris deasupra uşii unei săli de clasă, conţine o greşeală de ortografie gravă.

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 13:29

Vezi și

Inaugurare cu fast, dar şi cu greşeli gramaticale. Şi asta chiar la deschiderea unei şcoli noi, construite în Buciumeni, judeţul Dâmboviţa. Deasupra uşii unei săli de clasă a fost scris un citat din Anatole France, tradus în limba română, în care s-a strecurat însă şi o gafă. Este vorba despre verbul "a şti" scris greşit la infinitiv, cu doi de i în loc de unul, cum este, de fapt, corect.

Greşeala gramaticală nu le-a scăpat internauţilor

La festivitatea de inaugurare au participat sute de elevi, părinţi dar şi politicieni, iar evenimentul a fost mediatizat pe pagina de Facebook a instituţiei. Eroarea a fost imediat sesizată de internauţi. Şcoala din Buciumeni a costat nu mai puţin de 5.600.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Gafă majoră la inaugurarea unei şcoli din Dâmboviţa. Greşeală de ortografie gravă, într-un citat scris pe perete