Antena Meniu Search
x

Galerie foto de excepţie! Epave faimoase din întreaga lume

Peste trei milioane de epave se află pe fundul oceanelor, însă mai sunt câteva de o frumuseţe rară, încă vizibile pe plajele de pe mapamond

Epava Dimitrios, Grecia

Dimitrios este o celebră epavă din Grecia datorită locaţiei sale. Este situata pe o plajă de nisip uşor accesibilă de lângă Gythio. Există multe zvonuri despre originile navei şi modul în care aceasta a fost blocată pe plajă. Cele mai multe se referă faptul că nava a fost folosită pentru a transporta ţigări între Turcia şi Italia.

Epava din apropierea Vila Nova de Milfontes, Portugalia

Aici se află epava unui remorcher. Localnicii spun că această navă olandeză a eşuat în timp ce echipajul încerca să scape de Garda de Coastă. Membrii echipajului transportau mărfuri.

Epava Panagiotis, Grecia

Panagiotis este o epavă situată în nisipurile albe ale unui golfuleţ de pe coasta Zakynthos (Zante), care se află printre cele mai sudice insule ale marii Ionice din Grecia. Ea a fost construită în Scoţia în anul 1937 şi distrusă în anul 1980, în timp ce, probabil, transporta ţigări de contrabandă, echipajul fiind urmărit de marină greacă.

Epava La Famille Express, Insulele Turks şi Caicos

La Famille Express este o epavă foarte ruginită, care s-a blocat pe bancul de nisip din insulele Turks şi Caicos în urmă cu mult timp. Nava se află la aproximativ doi metri în apă. Are scări improvizate care permit accesul la întreaga navă.

Epava Loullia, Egipt

Loullia a fost un cargobot din Panama, construit în Suedia şi lansat în anul 1952. La o cursă de la Aqaba la Suez cu balast, Loullia a navigat cu viteză mare spre Reciful Gordon din Strâmtoarea Tiran, la 29 septembrie 1981. Din motive de siguranţă echipajul navei a abandonat navă patru zile mai târziu, iar în prezent epavă se afla deasupra recifului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Galerie foto de excepţie! Epave faimoase din întreaga lume