Antena Meniu Search
x

Video Gândaci, muște și carne expirată, găsite la un fast-food în Constanța. Clienții s-au plâns pe internet, iar ANPC a mers în control

Insecte vii şi moarte, produse expirate şi multă mizerie. Asta au găsit inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor într-un fast-food din Constanţa. Totul a ieşit la iveală după ce mai mulţi clienţi s-au plâns în mediul online de condiţiile de igienă şi de mâncarea din fast food. În urma plângerilor făcute, comisarii ANPC au mers în control. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.01.2023, 11:11

Vezi și

Gândaci, muşte, alimente depozitate necorespunzător şi carne expirată, au fost doar câteva dintre neregulile găsite. În urma verificărilor efectuate, fast food-ul a fost închis temporar, iar proprietarii s-au ales cu o amendă de 10.000 de lei.

Inspectorii ANPC au mers în control, după o sesizare făcută în mediul online. Astfel, s-a dispus efectuarea unui control la SC FAST FOOD GARĂ SRL – FAST FOOD "LA ȘNITZEL" în urma căruia s-au constatat următoarele neconformități :

  • Prezența insectelor vii și moarte (gândaci și muște)
  • Coșuri de colectare a deșeurilor menajere fără capac și pedală
  • Reutilizează ambalajele materiilor prime
  • Frigidere neigienizate cu garnituri ce prezintă gândaci morți/striviți
  • Nu respectă vecinătățile în frigiderele cu materii prime
  • Paviment și pereți neigienizați, cu acumulări de praf, grăsime și resturi alimentare
  • Nu există flux tehnologic și chiuvete suficiente 
  • Depozitarea unor materii prime este neconformă (legume în aer liber, făina într-un recipient din lemn, castraveții murați în butoaie în aer liber)
  • Carne fără elemente de identificare și caracterizare

S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la utilizare în prestarea serviciilor de alimentație publică a produselor neconforme. S-a aplicat sancțiunea contravențională de 10000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Gândaci, muște și carne expirată, găsite la un fast-food în Constanța. Clienții s-au plâns pe internet, iar ANPC a mers în control