Antena Meniu Search
x

Video Garaje ilegale pentru care se plăteau chirii, demolate peste noapte în Ploieşti: "Munceşti 20 de ani, faci un garaj, după vine să îl dărâmi"

Garaje demolate cu scandal în zona de vest a Ploieştiului. Zeci de construcţii ilegale au fost puse la pământ ieri dimineaţă, spre indignarea proprietarilor, care spun că acţiunea întreprinsă de primăria oraşului este un abuz. De cealaltă baricadă însă, edilul se apără şi spune că oamenii au fost avertizaţi încă din luna februarie a anului trecut că garajele vor fi demolate. 

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 09:00

Vezi și

Aşa au fost treziţi locatarii unui bloc din vestul oraşului Ploieşti. Speriaţi de zgomotul utilajelor, oamenii au ieşit imediat din locuinţe. Garajele pentru care plăteau chirie au fost transformate într-un morman de fiare. Deşi sunt supăraţi nevoie mare, oamenii nu pot schimba nimic pentru că demolarea este cât se poate de legală.

Localnic: Nu e normal ce au făcut! Adică chiar vi aşa peste, ca hoţii.

Localnic: Putea să pună un afiş cineva şi să ne avertizeze. 

Oamenii ar fi fost anunţaţi anul trecut

Pe acelaşi subiect

Contrar acestor afirmaţii, edilul se apără şi spune că proprietarii au fost somaţi de mai bine de un an. 

Cristi Georgescu, corespondent Observator: Aceste garaje trebuiau desfiinţate din luna februarie a anului trecut. Potrivit dispoziţilor oamenii erau nevoiţi să-şi dezafecteze singuri aceste contrucţii. Vorbim despre o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi care se va transforma într-o parcare cu mai bine de 30 de locuri.

Garajele erau construite pe domeniul public încă din anul 2000, iar proprietarii plăteau chiar şi impozit la Primărie.

Indignare printre oameni 

Localnic: Munceşti 20 de ani, faci un garaj ca să poţi să îţi iei şi tu maşina şi după 20 de ani, cu contract, cu plătit la zi, după toate astea vine şi cică să îl dărâmi.

Localnic: A zis că cât timp le folosim să plătim şi am plătit. Ne-am conformat, am plătit.

Localnic: O autorizaţie, chestii, le-am avut pe toate.

Însă Primăria a avut un răspuns şi de data aceasta.  

Dragoş Machiţescu, directorul SGU Ploiești: Deşi ei au fost notificaţi de anul trecut privind folosinţa lor e normal să şi plătească până la momentul în care noi le desfiinţăm. 

Mai mult, dacă iniţial construcţiile erau folosite pe post de depozite, între timp, oamenii au început să-şi deschidă proprile afaceri care funcţionau ilegal, de exemplu service-uri auto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Garaje ilegale pentru care se plăteau chirii, demolate peste noapte în Ploieşti: "Munceşti 20 de ani, faci un garaj, după vine să îl dărâmi"